ΡΩΜΗ 2024: ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ … ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΟ OLIMPICO

Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την μεγάλη έναρξη του 26ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και στο Olimpico παρατηρούνται πρωτόγνωρες καταστάσεις από τους διοργανωτές.

Μέχρι σήμερα το απόγευμα, 12 ώρες δηλαδή πριν την πρώτη βολή στη δισκοβολία των ανδρών, το στάδιο δεν ήταν έτοιμο στα βαθμό που θα έπρεπε για μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας των αγώνων ανοίγει με την δισκοβολία ανδρών, ενώ ο τελικός του ίδιου αγωνίσματος θα πραγματοποιηθεί 8 ώρες μετά τον προκριματικό, κάτι που δεν συνηθίζεται παρά μόνο στα σπριντ. Με λίγα λόγια αύριο στο Olimpico, ενδεχομένως να υπάρξουν αθλητές που θα πραγματοποιήσουν 2 αγώνες και 9 βολές (στη μάξιμουμ ένταση) σε κάτι λιγότερο από 10 ώρες. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με την σφαιροβολία.

Όσον αφορά το βάδην, οι αθλητές/τριες θα πραγματοποιήσουν 19 στροφές στο foro Italico , ενώ στη συνέχεια θα τερματίσουν εντός σταδίου (Olimpico), κάτι που έχει να συμβεί από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2006 στο Γκέτεμποργκ.

Η έλλειψη χώρου στην επιφάνεια της πίστας οδήγησε τους διοργανωτές στην τοποθέτηση υπερυψωμένης πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει τα σκάμματα για τα οριζόντια άλματα! Η πλατφόρμα αυτή θα είναι συμπαγής, σταθερή και θα έχει ύψος 1.5 μέτρο. Ο ελαστικός τάπητας που θα είναι επιστρωμένος, όπως λένε οι Ιταλοί, ακριβώς ίδιος με αυτόν που διαθέτει και η κεντρική πίστα.

Στα προκριματικά των σπριντ, στην επόμενη φάση θα προκρίνονται οι γρηγορότεροι χρόνοι ανεξάρτητα από την θέση στην οποία τερματίζει ο κάθε αθλητής/τρια.

Τέλος, όσον αφορά την διοργάνωση από την πλευρά των media, πολλά ακούστηκαν για τη δυσκολία που θα έχουν στη φωτογραφική κάλυψη και ευελιξία οι φωτογράφοι. Την ίδία ώρα το media center δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.