ΡΩΜΗ 2024: ΦΟΒΕΡΗ ΦΙΛΙΠΠΑ, 800ΑΡΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΑΝΑΠΟΔΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΥΤΑΛΕΣ ΚΑΙ 1 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το τελευταίο πρωινό πρόγραμμα της διοργάνωσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ιστορική πρόκριση η Φίλιππα Φωτοπούλου

Για την κυπριακή αποστολή έχει απομείνει μία μόνο συμμετοχή αυτή της Φίλιππας Φωτοπούλου, η οποία κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης στο άλμα εις μήκος. Η Κύπρια πρωταθλήτρια που (από τον Μάρτιο) ζει και γυμνάζεται ξανά στις Βαλένθια της Ισπανίας, ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά με άλμα στα 6.37μ. Στη συνέχεια η Κύπρια άλτρια ανέβασε στροφές, προσέγγιζε με πολύ περισσότερη ακρίβεια την βαλβίδα και πέτυχε άλματα στα 6.57, και 6.63μ, σημειώνοντας νέο φετινό ρεκόρ. Η Φωτοπούλου χρειάστηκε να περιμένει μέχρι και το τελευταίο άλμα, καθώς βρισκόταν στην 12η θέση των αθλητιών που έκαναν check-in για τον τελικό.

Για 3 εκατοστά εκτός τελικού η ελληνική 4X100 – αναποδιές στις 5×100 γυναικών

Ως είθισται στη εξίσωση των μεγάλων διοργανώσεων τελευταίες μπαίνουν οι σκυταλοδρομίες, έτσι έγινε και σήμερα με τις σκυτάλες σε άνδρες και γυναίκες.

Στην 4χ100 λόγω μιας άσχημης 3ης αλλαγής έμειναν εκτός οι Παναγιωτόπουλος, Μυριανθόπουλος, Γκαραγκάνης και Νυφαντόπουλος, Ο Νυφαντόπουλος, πήρε τελευατίος τη σκυτάλη, οκολήρωσε σε 39.13, με την πρόκριση να κλείνει στα 39.10.

Στις γυναίκες υπήρξε αναγκαστική αλλαγή λόγω της Δήμητρας Τσουκαλά, η οποία έφερε τα πάνω κάτω στη σύνθεση της ομάδας, η οποία αγωνίστηκε με Μιχαηλίδου, Πεσιρίδου, Σπανουδάκη και Αναστασίου. Η Αναστασίου ολοκλήρωσε σε 44.23, ωστόσο αυτό που μένει από την διοργάνωση είναι το ομαδικό πνεύμα της ομάδας παρά την αναποδιά της τελευταίας στιγμής

Ελίτ επιδόσεις τα 800αρια

Χαμός στο προκριματικό αγώνα των 800 μέτρων με την πρόκριση να κλείνει από την Lore Hoffman στα 2.00.41, ενώ ταχύτερη ήταν η Keely HODGKINSON με 1.58.05. Αξίζει να σημειωθεί ότι 6 (!) αθλήτριες έτρεξαν κάτω από τα 2 λεπτά.

Επιστροφή Κυριαζή σε μεγάλες διοργανώσεις με μία υπόσχεση

Σε μεγάλες διοργανώσεις μετά από 7 χρόνια επέστεψε ο Γιάννης Κυριάζης, ο οποίος αγωνίστηκε στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του ακοντισμού. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 18η θέση στο σύνολο με βολή στα 77.54, ωστόσο έδωσε την υπόσχεση ότι θα επανέλθει πιο δυνατός στις επόμενες διοργανώσεις.