ΡΩΜΗ 2024: 14ος Ο ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ, ΣΤΗΝ 18η ΘΕΣΗ Ο ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

Στην μάχη του πρωινού προκριματικού της σφυροβολίας ρίχτηκαν οι τρεις Έλληνες ρίπτες, με τους Ζάλτο και Αναστασάκη να παίρνουν σειρά στο Group A για τρεις βολές και τον Χρήστο Φραντζεσκάκη να ακολουθεί αργότερα στον Β’ Προκριματικό. Ο Κωνσταντίνος Ζάλτος ξεκίνησε δυναμικά τις προσπάθειές του με 74.49μ (βολή αρκετή για να προκριθεί ως 12ος στον τελικό του αγωνίσματος), ενώ ο Μιχάλης Αναστασάκης προσγείωσε την σφύρα στον πρώτο γύρο στα 70.80μ ωστόσο βελτίωσε τις προσπάθειές του με 73.60μ.

Μετά και την ολοκλήρωση του Β’ Group, όπου ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είχε κατά σειρά: 72.92, X, 73.11 οι Έλληνες σφυροβόλοι είχαν συνολικά μία πρόκριση στην 12άδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τον Κώστα Ζάλτο, μία 14η θέση με τον Μιχάλη Αναστασάκη, ενώ ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη κατέκτησε την 18η θέση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Φραντζεσκάκης – Αναστασάκης βρίσκονται ψηλά στο παιχνίδι του ranking της World Athletics που καθορίζει και τις ολυμπιακές προκρίσεις, ενώ πολύτιμους βαθμούς από το Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο θα συλλέξει και ο Κώστας Ζάλτος στο κυνήγι το Παρίσι.