ΣΜΥΡΝΗ 2024: ΕΒΡΕΞΕ … ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ!

Πολύ καλή ήταν η κυπριακή συγκομιδή την δεύτερη μέρα του Βαλκανικού πρωταθλήματος που διεξήχθηε αυτό το Σαββατοκυρίακο στη Σμύρνη.

Από κυπριακής πλευράς όωπς ήταν αναμενόμενο η δεύτερη μέρα ήταν πολύ καλή καλύτερη από την πρώτη μέρα του πρωταθλήματος.

Τον χορό των μεταλλίων έσυρε πρώτη η Ναταλία Χριστοφή, η οποία σε συντηριτική κούρσα όπως η ίδια δήλωσε στα 100μ με εμπόδια ολοκλήρωσε σε 13.13 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

ΧΡΥΣΑ ΤΑ ΣΠΡΙΝΤ

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία επικράτησε του αγώνα σε 23.60, χωρίς να μένει ασφαλώς ικανοποιημένη από την επίδοση.

Στους άνδρες ο Σταύρος Αυγουστίνου και Παΐσιος Δημητριάδης ολοκλήρωσαν σε 21.71 και 22.09.

2 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΟΙ ΡΙΨΕΙΣ

Στη δισκοβολία ο Απόστολος Παρέλλης με βολή στα 60.45 κατέλαβε το ασημένιο μετάλλιο και πήρε σημαντικούς βαθμούς για το ράνκινγκ λινστ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη σφυροβολία η Βαλεντίνα Σάββα έφερε ακόμα ένα μετάλλιο με καλύτερη βολή στα 66.46μ. και πλέον έχει μπει στην πολυπόθητη 30αδα για τη Ρώμη, όπου θέλει να κάνει και την πρώτη επίσημη εμφάνιση της στα Ευρωπαϊκά σαλόνια στην κατηγορία ανδρών-γυναικών.

Ο Γιώργος Κονιαράκης κατέλαβε την 4η θέση με καλύτερη βολή στα 58.45μ και περιμένει για το ranking list του ευρωπαικού πρωταθλήματος της Ρώμης. Ασφαλώς αμφόρετοι επηρεάστηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες. Στη σφαιροβολία η Σκεύη Θρασυβούλου ήταν 7η με καλύτερη βολή στα 14.0μ.

Στα 800μ ο Σταύρος Σπύρου πραγματοποίησε τον πρώτο του αγώνα για φέτος, με τα δείγματα να είναι πολύ θετικά, καθώς ολοκλήρωσε σε 1.51.13. Ο Κύπριος πρωταθλητής των αποστάσεων στερήθηκε αγωνιστικό ρυθμό, κάτι που θα προσθέσει στα πόδια του το επόμενο διάστημα.

ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΧΑΛΚΙΝΟ

Στο μήκος η Φίλιππα Φωτοπούλου αγωνίστηκε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και προσγειώθηκε σε 6.44μ στο 5ο της άλμα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Δυστυχώς, οι άσχημες συνθήκες που επικράτησαν στη Σμύρνη δεν ευνόησαν την επίτευξη καλών επιδόσεων από τις αθλήτριες, συνεπώς η Φωτοπούλου θα συνεχίσει το κυνήγι του ράνκιγνκ για τους Ολαμπιακούς Αγώνες.