ΣΜΥΡΝΗ 2024: 9 ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ Β’ΜΕΡΑ!

Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με δυνατή βροχή διεξήχθη η δεύτερη μέρα του βαλκανικού πρωταθλήματος στη Σμύρνη, γεγονός που δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των αθλητών.

Παρόλα αυτά τα παιδιά της ελληνικής αποστολής έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στο Ατατούρκ Stadium και χάρισαν στην εθνική ομάδα10 μετάλλια: δύο χρυσά, τρία ασημένια και τέσσερα χάλκινα.

Χρυσά σύνθετα

Ο Άγγελος Ανδρέογλου στο δέκαθλο πραγματοποίησε φοβερό διήμερο και συγκέντρωσε 7.926 βαθμούς και ανέβηκε στο τοπ2 όλων των εποχών στο αγώνισμα στην Ελλάδα. Στις γυναίκες η Αναστασία Ντραγκομίροβα αν και τραυματισμένη και με δεμένο πόδι, ολοκλήρωσε την προσπάθεια και κατέλαβε την 1η θέση με 5426 βαθμούς. Το ασημένιο μετάλλιο στο 7αθλο κατέλαβε η Σοφία Καμπερίδου,η οποία ήταν 2η με 5.116.

Ασημένιοι Σκαρβέλη και Ρίζος

Σταθερός αγώνας για την Σταματία Σκαρβέλη στην σφυροβολία, η οποία βρίσκει σιγά-σιγά τον αγωνιστικό της ρυθμό. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την δεύτερη θέση με καλύτερη βολή στα 67.36μ.

Ο Γιάννης Ρίζος στο επικοντώ είχε μεγαλύτερο αντίπαλο τις καιρικές συνθήκες και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 5.30μ.

Χάλκινο η Πεσιρίδου με καλή εκκίνηση – 3ος ο Γκαραγκάνης

Την εκκίνηση που στερήθηκε εδώ και καιρό πραγματοποίησε η Ελισάβετ Πεσιίδου , η οποία έφυγε πολύ καλά, ωστόσο κάποια κτυπήματα στην κούρσα ίσως να την στέρησαν μια πολύ καλύτερη επίδοση. Παρόλα αυτά η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου τερμάτισε σε 13.17 και κατέλαβε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης αγωνίστηκε στην τελική σειρά των 200 μέτρων, ολοκληρώνοντας σε 21.34 και κατέλαβε το χάλκινο μετάλλιο.

Χάλκινο στην τελευταία προσπάθεια ο Τσιάμης – 1.83 η Δόση και χάλκινο

Ο Δημήτρης Τσιάμης με coach Μίλτο Τεντόγλουκαι κατάφερε στο 6ο άλμα να ανέβει στο βάθρο, καθώς προσγειώθηκε στα 16.47 μ. βελτιώνοντας το φετινό του ρεκόρ.

Η Παναγιώτα Δόση δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ολοκλήρωσε σε 1.83μ, και πλέον θα ψάξει αγώνες στο κυνήγι των ολυμπιακών αγώνων.

Τέταρτες θέσεις οι ελληνικές 4χ400

Καλές παρουσίες πραγματοποίησαν και οι ομάδες 4Χ400 μ. Ανδρών και Γυναικών, που αμφότερες κατέλαβαν τις τέταρτες θέσεις. Η ομάδα των γυναικών με τις ΡάπτηΔεσπολλάρηΖενέγια – που μάζεψε τις αντιπάλους της – και Φέρρα τερμάτισαν σε 3.38.08 και η τετράδα των ανδρών ήταν οι ΣιμόνιΝτέτσικαςΞενιδάκης και Λεβαντίνος και πέτυχαν 3.10.47.

Η Ελλάδα πολύ σωστά κατέβηκε στη διοργάνωση με πολύ μεγάλη αποστολή κι έδωσε την ευκαιρία σε όσους διεκδκικούν μία θέση στο ράνκινγκ λιστ να το κυνηγήσουν.