ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΔΡΑΚΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΑΚ!

Ο Αντώνης Δράκος μπαίνει στη λίστα με τους σπουδαίους αθλητές, φορείς, σωματεία και παράγοντες που πρωταγωνίστησαν στον αθλητισμό του νησιού μας και που έλαβαν το Αριστείο της ΕΑΚ, το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη βράβευση στη Γιορτή των Αρίστων.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), για τη φετινή χρονιά, ήταν να δοθεί το Αριστείο σε έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τον αθλητισμό στην Κύπρο και ειδικότερα με τον στίβο. Αυτός είναι ο Αντώνης Δράκος.

Το Αριστείο της ΕΑΚ δόθηκε για πρώτη φορά το 1979 και αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση στον κυπριακό αθλητισμό. Έκτοτε δίνεται σχεδόν κάθε χρόνο, με την υποσημείωση ότι το Δ.Σ. της ΕΑΚ δεν είναι υποχρεωμένο να δίνει κάθε χρόνο το Αριστείο, λόγω της βαρύτητας του επάθλου. Παραδοσιακά, το Αριστείο απονέμει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η παράδοση του Αριστείου στον Αντώνη Δράκο θα γίνει κατά τη διάρκεια της 51ης Γιορτής των Αρίστων που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Η εκδήλωση βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητικού (ΚΟΑ). Θα αρχίσει στις 21:00 με ζωντανή μετάδοση από το ΡΙΚ, έτσι η προσέλευση είναι αυστηρά στις 20:30, λόγω τηλεοπτικού.

Σε δηλώσεις του για το Αριστείο της ΕΑΚ, ο Αντώνης Δράκος ανάφερε: «Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση για την τιμή που μου γίνεται με την απονομή σ’ εμένα του Αριστείου της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου. Το Αριστείο αποτελεί διαχρονικά την ύψιστη διάκριση που μπορεί κάποιος να επιλεγεί να τύχει στον χώρο του αθλητισμού της Κύπρου. Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΚ που με επέλεξε να λάβω τέτοια τιμή».