ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΟΛΟΣ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

Στο Παρεκκλήσι των Αγίου Νεοφύτου και Αγίου Νεκταρίου στη Χοιροκοιτία, όπου ένωσε τη ζωή του με την αγαπημένη του Σκεύη, έμελλε να γραφτεί και ο επίλογος της σύντομης πορείας στη γη του Κωνσταντίνου Σταθελάκου.

Εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι, αθλητές, συναθλητές, συνάδελφοι από την Κύπρο και την Ελλάδα, μαζεύτηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, 27 Φεβρουαρίου 2024, για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο μας Κώστα. Μόλις στα 36 του χρόνια η μοίρα τού έπαιξε άσχημο παιχνίδι στη Νότια Αφρική, την 1η Φεβρουαρίου, καθώς έπειτα από τροχαίο δυστύχημα κόπηκε ξαφνικά το νήμα της ζωής του. Ένας ευδιάθετος άνθρωπος, γεμάτος δίψα για ζωή, δίψα για προσφορά, που είμαστε τυχεροί όσοι τον γνωρίσαμε, αναπαύεται πια εν ειρήνη στα σπλάχνα της Χοιροκοιτίας. Εκεί όπου έκτιζε τα όνειρά του με τη Σκεύη του και τις δίδυμες κορούλες τους Δέσποινα και Φωτεινή. Εκεί, οι χαροκαμένοι γονείς του, ο αδελφός του, οι συγγενείς του από το Αχλάδι της Λαμίας, οι συγγενείς του εδώ στην Κύπρο και οι εκατοντάδες φίλοι του, αποχαιρέτησαν τον Κώστα, τόσο μα τόσο νωρίς. Παρούσα και η αθλητική ηγεσία της Κύπρου, ο νυν πρόεδρος του ΚΟΑ Γιάννης Ιωάννου, ο τέως Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου, καθώς και αρκετά μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΑ, αλλά και παράγοντες διάφορων αθλημάτων, οι οποίοι γνώριζαν την ποιότητα χαρακτήρα του Κώστα Σταθελάκου και θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο. Από πλευράς Πολιτείας παρόντες ήταν βουλευτές της Λάρνακας.

Η ΚΟΕΑΣ, η Ομοσπονδία στην οποία πρόσφερε πάρα πολλά από το 2012, έδωσε μαζικό παρόν, καθώς, εκτός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, παρόντες ήταν δεκάδες προπονητές και αθλητές όλων των αγωνισμάτων, γιατί ο Κώστας αγαπήθηκε πάρα πολύ από όλους, επειδή ήταν αυθεντικός. Απαρηγόρητοι και οι φίλοι του στην Ελλάδα, προπονητές και αθλητές του στίβου, οι οποίοι έκαναν το ταξίδι, για να αποχαιρετήσουν από κοντά τον αγαπημένο τους Κώστα. Για τους αθλητές του, για τους οποίους «ήταν προπονητής, πατέρας, φίλος και αδελφός», όπως εύστοχα ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς αυτήν τη στιγμή. Οι ίδιοι μετέφεραν το φέρετρο από το Παρεκκλήσι στο Κοιμητήριο και στάθηκαν γενναίοι απέναντι στην πιο δύσκολη στιγμή για κάθε άνθρωπο. Τον οριστικό αποχαιρετισμό ενός αγαπημένου σου. Όπως γενναίοι θα σταθούν και τις επόμενες ημέρες, όταν θα κληθούν να μπουν στη βαλβίδα και να κάνουν τις βολές τους, χωρίς να ακούνε τις συμβουλές του Κώστα. Όμως, μέσα τους θα υπάρχει πάντα η φωνή του προπονητή τους και τιμώντας τη μνήμη του θα κατέρχονται στους αγώνες, για να υλοποιήσουν τα όνειρα που έφτιαχναν μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Τα λόγια τέτοιες στιγμές είναι λίγα μπροστά σε αυτά που αισθάνονται όλοι όσοι έζησαν τον Κώστα Σταθελάκο. «Εις το επανιδείν coach» τού έγραψαν οι αθλητές του, «Αντίο αγαπημένε μας Κώστα», του λέει και η στιβική οικογένειά του στην ΚΟΕΑΣ. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου. Αναπαύσου εν ειρήνη. Αιωνία σου η μνήμη Κώστα μας.

* Να υπενθυμίσουμε ότι παράκληση όλων είναι όπως ενισχυθεί οικονομικά η οικογένειά του Κώστα Σταθελάκου και όσοι επιθυμούν μπορούν να το κάνουν με εισφορές στο IBAN Ελληνικής Τράπεζας:  CY73005001080001081073730001 ή με Quick Pay στο τηλέφωνο 99753358