ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ Ο ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ

Στροφή στην αθλητική του καριέρα πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης, καθώς εδώ και λίγο καιρό έχει μεταφερθεί στην Ουγγαρία με την προπονητική ομάδα του χάλκινου παγκόσμιου πρωταθλητή, Bence Halász.

Ο Κύπριος πρωταθλητής της σφυροβολίας μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Κώστα Σταθελάκου αναζητούσε μία αλλαγή, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε δεν μπορούσε να αντέξει την ψυχολογική και συναισθηματική σύνδεση που είχε με τον χώρο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΓΣΠ.

«Κόντεψα να σταματήσω τον αθλητισμό. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις βολές και να βλέπεις φωτογραφίες του Κώστα, την καρέκλα του και τα μαύρα γράμματα. Πολύ ψυχοφθόρο αυτό για μένα. Δυσκολεύομαι πολύ εδώ. Σκοτώνομαι στην προπόνηση. Πολύ διαφορετική προπόνηση και πολλή κούραση. Είναι και η αλλαγή του καιρού που το κάνει πολύ δύσκολο. Έχει πάθει σοκ το σώμα μου από το κρύο και την προπόνηση. Κάνουμε προπόνηση στους 2 βαθμούς, κάτι πολύ πρωτόγνωρο για μένα. Θα έρθω Κύπρο για τρεις εβδομάδες προετοιμασία. Η Ουγγαρία είναι μια παραδοσιακή χώρα με ολυμπιονίκες στο αγώνισμα. Πλέον, είναι πρόκληση για μένα.»