Συνεργασία ΚΟΕ με Fusion Sport

Στο πλαίσιο δημιουργίας Ολυμπιακού Κέντρου Στήριξης Αθλητών (Cyprus Olympic Institute of Sports), η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρεία Fusion Sport. Η εταιρεία προσφέρει μία «έξυπνη ηλεκτρονική πλατφόρμα», που λειτουργεί ως εργαλείο συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών που αφορούν τους αθλητές, με σκοπό την αξιολόγηση τους και απώτερο στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης τους.

Αρχικά στο πρόγραμμα θα ενταχθούν οι Ομοσπονδίες του Στίβου, της Κολύμβησης, της Ιστιοπλοΐας, της Σκοποβολής και της Γυμναστικής. Το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους και προπονητές των παραπάνω Ομοσπονδιών, που έχουν αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις συναντήσεις παρουσιάστηκε από εκπρόσωπο της Fusion Sport η λειτουργία της πλατφόρμας. Συζητήθηκαν οι ανάγκες και οι ιδιατερότητες κάθε αθλήματος και οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η πλατφόρμα σε κάθε άθλημα ξεχωριστά.

Στις συναντήσεις εκ μέρους της ΚΟΕ παραβρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, οι Διοικητικοί Λειτουργοί Άντρη Σιάλου και Γιώργος Παναγίδης, και εκ μέρους των Ομοσπονδιών για το Στίβο οι Γιώργος Λουκαΐδης, Αντώνης Γιαννουλάκης, Γιώργος Σκέντερ, και Κώστας Σταθελάκος, για την Κολύμβηση οι Σταύρος Μιχαηλίδης και Χρύσανθος Παπαχρυσάνθου, για την Ιστιοπλοΐα οι Γιάννης Σαρρής, Δημήτρης Δημητρίου, Έλενα Παπάζογλου και Χάρης Τζιόλης, για την Σκοποβολή οι Πέτρος Ιωάννου, Χριστάκης Χριστοφόρου, Λεόντιος Λεοντίου και Μιχάλης Κατζιανής, και για την Γυμναστική οι Σκεύη Ανδρέου, Παναγιώτης Πετρίδης και Παναγιώτης Σιήππης.

Οι προπονητές αγκάλιασαν ήδη θετικά και με ενδιαφέρον την πρωτοβουλία αυτή της ΚΟΕ και θεωρούν ότι η πλατφόρμα αυτή είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που θα τους βοηθήσει στους προγραμματισμούς τους.

Η ΚΟΕ θα αρχίσει το πρόγραμμα αυτό πιλοτικά, εντάσσοντας μέσα τους «Ελίτ» αθλητές της, ενώ στη συνέχεια θα επεκτείνει το πρόγραμμα εντάσσοντας και άλλους αθλητές.

Σκοπός είναι η πλατφόρμα αυτή να λειτουργήσει ως βάση για τη δημιουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Στήριξης Αθλητών εντάσσοντας στο μέλλον και άλλες ειδικότητες και υπηρεσίες όπως ιατρικές, φυσιοθεραπείας, διατροφολόγων, ψυχολόγων κ.α.

Πηγή: ΚΟΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *