ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΡΕΚΟΡ, Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ, ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ … ΡΩΜΗΣ!

Το 2019 ήταν η αφετηρία και η αρχή με το εθνόσημο. Έκτοτε συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις με το εθνόσημο, ενώ την τελευταία διετία παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στις ατομικές της επιδόσεις. Το 2024 έχει μπει με τον καλύτερο τρόπο, μιας και ο κλειστός στίβος “φανέρωσε” τα πρώτα δείγματα της χειμερινής προετοιμασίας και της καλής συνεργασίας με τον προπονητή της, Σταύρο Καρρέ. Ο λόγος για την Ισαβέλλα Κοτσαχείλη, η οποία με το τέλος του κλειστού μιλά στο Trackfieldcy, για τα πρώτα της αποτελέσματα μέσα στη χρονιά.

Ερ: Η χρονιά έχει ξεκινήσει με ρεκόρ στον κλειστό στίβο και έχεις μπει με τους καλύτερους οιωνούς στο 2024. Πως βλέπεις την φετινή χρόνια; έχει αλλάξει κάτι στην προπόνηση σου και βλέπουμε αυτά τα αποτελέσματα;

Απ: Η φετινή μου χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Με τα ατομικά ρεκόρ στα 1500 και 3000 είμαι πραγματικά πάρα πολύ ικανοποιημένη κυρίως γιατί με τον προπονητή μου, τον Σταύρο Καρρέ, είδαμε τον κλειστό ως πέρασμα και έτσι βλέποντας ότι είμαι τόσο βελτιωμένη χωρίς ακόμα να έχει ξεκινήσει η εξειδικευμένη αγωνιστική προπόνηση μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για την σεζόν ανοικτού στίβου που έρχεται.”

Ερ: Οφείλεται κάπου αυτή η αλλαγή;

Απ: Όχι, δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στην καθημερινή μου προπόνηση. Δουλεύουμε πολύ την αντοχή μου με κατωφλικές και δυνατές χιλιομετρικές προπονήσεις, δίνουμε βάση στη δύναμη, στις δρομικές, στις ασκήσεις εμποδίων και δεν παραμελούμε και το ερέθισμα της ταχύτητας. Τα αποτελέσματα βγαίνουν εξαιτίας της συστηματικής δουλειάς και του υποβάθρου που έχουμε χτίσει. Είμαι και θα είμαι πάντα ευγνώμων σε όλους τους προπονητές που με έχουν βοηθήσει να φτάσω στο σημείο που είμαι σήμερα, ωστόσο ο κύριος Σταύρος με τον οποίο ξεκίνησα να συνεργάζομαι πέρσι βρήκε κάποιες σημαντικές αδυναμίες μου και τις δουλέψαμε, βοηθώντας με έτσι να ανέβω ένα σκαλοπάτι στις επιδόσεις μου. Την περσινή χρονιά έκανα ατομικά ρεκόρ σε όλες τις αποστάσεις που επιλέξαμε να τρέξω, από 800 μέχρι 10000 με αποκορύφωμα το 9’58 του στιπλ, και το γεγονός αυτό, πέρα του ότι λέει πολλά για την προπονητική και συνεργατική δουλειά της περσινής σεζόν, καθόρισε και το επίπεδο από το οποίο ξεκινήσαμε την φετινή. Η φυσική κατάσταση χτίζεται και εμείς έχουμε φτιάξει μια βάση που ήδη από τον κλειστό είδαμε πως είναι δυνατή. Με αυτή τη διάθεση λοιπόν μπαίνουμε τώρα στον ανοικτό στίβο όπου στοχεύω να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ και να είμαι ανταγωνιστική στις αποστάσεις ημιαντοχής. Κύριος στόχος παραμένει φυσικά το βασικό μου (και αγαπημένο) αγώνισμα, τα 3000 μέτρα στιπλ, στο οποίο θέλω να κάνω πολύ καλές εμφανίσεις.

Ερ: Είσαι τα τελευταία χρόνια βασικό μέλος στη σύνθεση της Εθνικής Ομάδας και πέρσι βοήθησες και εσύ με τον δικό σου τρόπο την Εθνική Ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Πως είναι αυτό το συναίσθημα;

Απ: Από το 2019 που ξεκίνησα επίσημα το στιπλ παίρνω μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις με την εθνική ομάδα και κάθε φορά που τρέχω με το εθνόσημο είναι μοναδική. Ειδικά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ομάδων που είναι οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στις οποίες έχω πάρει μέρος, νιώθω μεγάλη τιμή και περηφάνεια που ήμουν ικανή να κερδίσω τη θέση μου σε αυτούς τους αγώνες. Έχω πάρει μέρος στα τρία τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ομάδων αλλά στο περσινό που έγινε στην Σιλεσια της Πολωνίας ένιωσα πρώτη φορά ότι «υπήρχα» μέσα στην κούρσα και δεν ήμουν θεατής από πίσω. Στις πρώτες μου συμμετοχές ήμουν άπειρη στο αγώνισμα και δεν είχα δυνατή επίδοση στα πόδια μου οπότε από την εκκίνηση έμενα πίσω μη μπορώντας να ακολουθήσω, κάνοντας αγώνα κυρίως με τον εαυτό μου. Πέρσι μπήκα στον αγώνα έχοντας σπάσει τα 10 λεπτά οπότε είχα αυτοπεποίθηση ότι μπορούσα αυτή τη φορά να είμαι και εγώ μαζί με τις άλλες κοπέλες μέχρι ένα σημείο, όπως και έγινε τελικά. Αυτή η βελτίωση και τα συναισθήματα που έζησα σε αυτό τον αγώνα μου έχουν δώσει απίστευτο κίνητρο για τη συνέχεια γιατί ένιωσα πως «μπορώ να βρίσκομαι και εγώ εκεί».

Ερ. Επίσης τρέχεις πλεόν καλά και τα 800 αλλά και 1500 . Σου ταιριάζουν καλύτερα οι μικρές αποστάσεις; Αν ναι πιστεύεις ότι αυτή η έξτρα ταχύτητα θα σε βοηθήσει στα στιπλ;

Απ: Ναι πέρσι έτρεξα αρκετές διαφορετικές αποστάσεις, δοκίμασα τις δυνάμεις μου σε 800, 1500, 5000, 10000 και 3000 στιπλ. Υπό την καθοδήγηση του κύριου Σταύρου κατάφερα να σημειώσω ατομικά ρεκόρ σε όλες τις αποστάσεις αλλά μπορώ να πω πως οι μικρότερες μου βγήκαν αβίαστα. Θεωρώ βέβαια πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στις μεγαλύτερες αποστάσεις το γεγονός ότι δουλεύαμε ακόμα τις αδυναμίες μου στην αντοχή, ενώ τα πιο δυναμικά και γρήγορα αγωνίσματα μου βγαίνουν πιο εύκολα. Αρκετοί εξειδικευμένοι προπονητές μου έχουν πει ότι για να τρέξεις καλό στιπλ πρέπει να έχεις την αντοχή για 10000 και την ταχύτητα για 1500, οπότε η προπόνηση μου με βοηθάει να μπορώ να σταθώ ικανοποιητικά στην εκκίνηση όλων των αποστάσεων ημιαντοχής-αντοχής, κερδίζοντας έτσι ερεθίσματα από το κάθε αγώνισμα και εφαρμόζοντας αυτά τα ερεθίσματα στο στιπλ. Συγκεκριμένα τώρα για τα 800 και 1500 που ερωτήθηκα, ναι θεωρώ πως μου ταιριάζουν και απολαμβάνω πολύ να τα τρέχω σε αγώνες, από αυτά ξεκίνησα από το λύκειο εξάλλου, ωστόσο αυτή η έμφυτη ταχύτητα που έχω δεν είναι αρκετή για να γίνω «800αρα» αλλά είναι η κατάλληλη για να λειτουργήσει ως βάση στις μεσαίες αποστάσεις. Σε συνδυασμό λοιπόν με την κλίση μου στα εμπόδια και την δουλειά που βάζω στην αντοχή μου, προκύπτει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στα στιπλ.

Eρ: Γενικά ποιος είναι ο απώτερος στόχος της χρονιάς? Σε ποιο αγώνισμα θα στοχεύσεις;

Aπ: Το αγώνισμα μου είναι τα 3000 μέτρα στιπλ. Όπως είπα αγωνίζομαι σε πολλές αποστάσεις ωστόσο τα στιπλ παραμένουν η αγαπημένη και καλύτερη μου απόσταση. Έχω αρκετούς στόχους όσων αφορά στα στιπλ για φέτος. Αρχικά, θέλω να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ και παράλληλα να σταθεροποιηθώ σε επιδόσεις κάτω από τα 10 λεπτά. Κυνηγάω φυσικά την έκτη μου συνεχόμενη νίκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στα 3000 μέτρα στιπλ. Επιπλέον οι περσινές μου εμφανίσεις με έφτασαν σε μια θέση στο ευρωπαϊκό ρανκινγκ η οποία με έχει κάνει να τολμώ να ονειρεύομαι την συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Η πρόκριση θα είναι δύσκολη, ωστόσο η πιθανότητα υπάρχει και αν είμαι υγειής, δουλεύω σκληρά και καταφέρω να κάνω σταθερά καλές εμφανίσεις μέσα στη σεζόν μπορεί και να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρία Intrakat για την στήριξη, την Puma για τον αθλητικό εξοπλισμό που μου παρέχει και τον σύλλογο μου τον Πανιώνιο, γιατί η στήριξη αυτών των ανθρώπων είναι καίριος παράγοντας στην επίτευξη των στόχων μου.