ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΠΟΣ ΣΤΟ NCAA – ΧΑΛΚΙΝΗ Η ΚΟΥΛΙΤΣΕΝΚΟ

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, στον τρίτο της σερί τελικό Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η Ελένα Κουλιτσένκο ανεβαίνει στο βάθρο των νικητριών του άλματος σε ύψος.

Ο τελικός του ύψους προσέφερε θέαμα και αγωνία, καθώς οι πρωταγωνίστριες ήταν σε φοβερή αγωνιστική κατάσταση.

Η Γκλεν κατέρριψε δύο φορές την ατομική της επίδοση και κατάφερε να ξεπεράσει και τα 2,00μ. (!!!), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ όλων των εποχών στο NCAA, να καταρρίψει το ρεκόρ αγώνων, το ρεκόρ πίστας και να ισοφαρίσει την 3η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Η Ντίστιν ήταν και πάλι εντυπωσιακή, αλλά αυτήν τη φορά δεν κατάφερε να περάσει τα 2,00μ., κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με 1,97μ.!

Η 21χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 23 ετών, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους τελικούς της Α΄ Κατηγορίας του NCAA στον κλειστό στίβο, που διεξάγονται στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Η αθλήτρια του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια ισοφάρισε τη φετινή καλύτερη επίδοσή της, περνώντας με τη δεύτερη προσπάθεια το 1,91μ.. Η Κουλιτσένκο στην συνέχεια επιχείρησε άλματα στα 1,94μ., (1.93 είναι το παγκύπριο ρεκόρ της Λεοντίας Καλλένου) . Νωρίτερα, η Κουλιτσένκο είχε περάσει με την πρώτη προσπάθεια τα 1,80μ., 1,85μ. και 1,88μ.