ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΕ 400ΑΡΙ ΚΙ ΕΓΙΝΕ… VIRAL (VID)!

Φίλος του συντρόφου της 23χρονης Αλάνα Σάμπακαν προκάλεσε σχεδόν για… πλάκα την Αμερικανή αθλήτρια, σε έναν αγώνα 400 μέτρων πιστεύοντας ότι εύκολα θα επικρατούσε αλλά αντιθέτως έγινε “Viral” στο TikTok!

Η Σάμπακαν αγωνίζεται κυρίως σε 400μ. και 800μ. με ρεκόρ 54.67 και 2:05.74 αντίστοιχα, θεωρώντας φυσικά ότι ως άτομο του πρωταθλητισμού από το 2015 δεν χρειαζόταν να ασχοληθεί με αυτή την ανούσια πρόκληση όμως όταν εκείνος επέμεινε, συμφώνησε και έτσι έδωσαν ραντεβού για ένα 400άρι.

Ο άνδρας, που έφερε στο στάδιο την οικογένειά του αλλά και τους φίλους του για να παρακολουθήσουν τον αγώνα πιστεύοντας πως θα επικρατήσει, έτρεξε στον διάδρομο 1 και η Σάμπακαν στον διάδρομο 2. Στα πρώτα 200 μέτρα, οι δυο τους έτρεχαν με τον ίδιο ρυθμό με την αθλήτρια να επιλέγει να μην πιέσει τον εαυτό της καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν προπονητικού χαρακτήρα για εκείνη. Μετά το πρώτο 200άρι, όμως, ανέβασε ρυθμό και άρχισε να ξεφεύγει αρκετά από τον αντίπαλό της, ο οποίος άρχισε να ξεμένει από ενέργεια, δημιουργώντας διαφορά αρκετών μέτρων και τελικά τερμάτισε εκείνη πρώτη με αρκετά εμφατικό τρόπο.

Δείτε το βίντεο από την κούρσα:

Η ίδια ανέβασε το βίντεο στο TikTok, και μέσα σε λίγες ημέρες, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια χρήστες το παρακολούθησαν. Η πλειονότητα αυτών υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλοί άνδρες που πιστεύουν ότι μπορούν να νικήσουν γυναίκες πρωταθλήτριες στα αθλήματά τους, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές συνθήκες. Ανάλογη εμπειρία είχε και η σταρ του τένις, Σερένα Γουίλιαμς, που αντιμετώπισε πέντε άνδρες (όχι επαγγελματίες τενίστες) και τους νίκησε χωρίς να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες.

Η Σάμπακαν, μιλώντας στο news.virgina.edu, εξήγησε λεπτομερώς την ιστορία και τόνισε ότι δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τις γυναίκες αθλήτριες, καθώς έχουν περάσει μεγάλες προκλήσεις για να φτάσουν στο σημερινό επίπεδο. Αναφέροντας μια συγκεκριμένη πρόκληση, εξέφρασε τη δική της αυτοπεποίθηση, καλώντας έναν άνδρα να τρέξει μαζί της σε έναν αγώνα 400μ.

«Εγώ έκανα προπόνηση 400άρια κι εκείνος ήθελε να με κοντράρει σε αγώνα 400μ. για κάποιο λόγο. Οπότε είπα “Φυσικά, μπορείς να έρθεις να τρέξεις μαζί μου”», είπε εξηγώντας παράλληλα πως μετά τον αγώνα τη συνεχάρη και της είπε πως πονούσε καθώς είχε επιλέξει να μην φάει εκείνη την ημέρα: «Φαντάζομαι θα πίστεψε πως αυτός είναι ο σωστός τρόπος να προετοιμαστείς για έναν αγώνα. Είναι ο χειρότερος όμως.

Μιλήσαμε αφού ανέβηκε το βίντεο και εκείνος είχε επικεντρωθεί στα αρνητικά σχόλια που έκαναν γι’ αυτόν, εμένα δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου όμως.

Ο αθλητισμός των γυναικών έχει κάνει μεγάλη πορεία. Είμαστε μέρος σε κάτι πολύ ξεχωριστό. Να έχετε αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές σας και να έχετε πάντα κίνητρο», κατέληξε.