ΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

Την απόφαση να μετακομίσει σε ένα κομβικό σημείο της αθλητικής του καριέας πήρε ο Σταύρος Σπύρου στις αρχές της χρονιάς, με στόχο να ακολουθήσει τα ακαδημαικά του όνειρα και να ολοκληρώσει τον κύκλο των μεταπτυχιακών του σπουδών.

Ο Κύπριος πρωταθλητής, έχει πλέον διανύσει το πρώτοτ εξάμηνο, έχοντας πλέον προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και στο νέο μοντέλο προπόνησης: «Τον Αύγουστο μετακόμισα στο Άμστερνταμ για να ξεκινήσω το μάστερ μου στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και για να ενταχθώ σε ένα προπονητικό γκρουπ με αθλητές ημι-αποστάσεων υψηλού επιπέδου. Παρά την καλή δουλειά που έκανα στην Κύπρο με τον προπονητή μου Σπύρο Σπύρου, πήρα την απόφαση να συνεχίσω την προπόνηση μου στο εξωτερικό όπου έχω την ευκαιρία να προπονούμαι με περισσότερους αθλητές του επιπέδου μου και να εξελιχθώ σαν αθλητής. Είχα την τύχη να βρω ένα πολύ καλό team με εξαιρετικούς προπονητές και αθλητές, και μαζί κάνουμε πολύ καλή δουλειά από τον Σεπτέμβριο. Η προετοιμασία μου πάει αρκετά καλά μέχρι στιγμής. Είχα κάποια μικρό-προβλήματα στην αρχή της σεζόν, και λόγω και της μεταβατικής περιόδου και αλλαγής του στυλ προπόνησης θεωρήσαμε με τον προπονητή μου ότι ήταν καλύτερα να επικεντρωθούμε στην προπόνηση με στόχο να τρέξω καλά στον ανοιχτό στίβο, γι’ αυτό και δεν αγωνίστηκα την χειμερινή περίοδο.»

Ο αθλητής και γιος του κάτοχου της παγκύπριας επίδοσης στο αγώνισμα των 800 μέτρων στοχεύει σε μια καλή παρουσία στον ανοικτό στίβο και σε ένα πρώτο αναγνωριστικό 1000αρι που θα του δώσει ώθηση για τη συνέχεια: «Αύριο (19/04) ταξιδεύουμε με την ομάδα μου για την Ισπανία όπου θα πραγματοποιήσουμε το τελευταίο μέρος της προετοιμασίας μας πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Σκοπεύω να κάνω τον πρώτο μου αγώνα στην Ολλανδία στις 11 Μαΐου, με ένα 1000άρι προπονητικού χαρακτήρα και μετά θα αφοσιωθώ στα 800 μέτρα. Πρώτος μου στόχος για φέτος είναι να είμαι υγιής και να τρέξω σε όσο πιο πολλούς αγώνες μπορώ τώρα που έχω την ευκαιρία και πρόσβαση σε καλά meeting στην Ευρώπη. Θέλω να σταθεροποιηθώ σε επιδόσεις κάτω από 1:48 στα 800 μέτρα. Μεγάλοι μου στόχοι είναι να έχω μια καλή εμφάνιση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και να πετύχω το παγκύπριο ρεκόρ αντρών στα 800 μέτρα.»