Το αντίο της κορυφαίας Κύπριας αθλήτριας!

Με ένα συγκινητικό και γεμάτο αναμνήσεις μήνυμα ανακοίνωσε η Ελένη Αρτυματά την απόσυρσή της από την ενεργό δράση. Η κορυφαία αθλήτρια του στίβου που βγήκε από τα σπλάχνα της Κύπρου αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια της» σε ηλικία 37 ετών, έχοντας στην πλάτη της πολλά… χιλιόμετρα σε Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αθλήτρια του Αντώνη Γιαννουλάκη έχει φτάσει έως και την 5η θέση στα 200μ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2010, ενώ κατέχει τρία χρυσά μετάλλια σε Μεσογειακούς Αγώνες. Η Αρτυματά με την επίδραση και την υποδειγματική της παρουσία στα στάδια «άνοιξε τον δρόμο» για επόμενες γενιές στην Κύπρο αλλά και την Ελλάδα, άφησε το στίγμα της στα σπριντ και χαρακτηριστικά αναφέρει γι’ αυτό το υπέροχο ταξίδι «δεν κλαίω επειδή τελείωσε. Χαμογελώ επειδή συνέβη… θα είμαι πάντα ευγνώμων στον μεγαλύτερο θαυμαστή μου, τον αείμνηστο πατέρα μου».

Η ανακοίνωση της Ελένης Αρτυματά:

«Δεν κλαίω επειδή τελείωσε. Χαμογελώ επειδή συνέβη.

Αυτό το όμορφο και μακρύ ταξίδι για μένα τελείωσε και με βρίσκει όπως το είχα ονειρευτεί. Χαρούμενη.
Ανακοινώνω το τέλος της αθλητικής μου καριέρας περήφανη, για όσα πέτυχα αλλά και για όσα δεν πέτυχα γιατί ξέρω ότι πάντα προσπαθούσα και έδινα το 100%
Ευχαριστώ την ομοσπονδία μου ΚΟΕΑΣ, τον ΚΟΑ που με στήριξαν από μικρό παιδάκι, στα εύκολα και στα δύσκολα.
Ευχαριστώ τον προπονητή μου Αντώνη Γιαννουλάκη για όλα όσα ζήσαμε αυτά τα χρόνια, τον σύζυγο και την οικογένειά μου
που στάθηκαν δίπλα μου απ’ την αρχή μέχρι το τέλος και φυσικά θα είμαι πάντα ευγνώμων στον μεγαλύτερο θαυμαστή μου, τον αείμνηστο πατέρα μου.
Ελένη Αρτυματά».