Το παιδικό όνειρο του Ντουπλάντις στον δρόμο για την πραγματικότητα..

Φοβερός ήταν αγώνας της σειράς World IndoorTour που έγινε χθές Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, στην γερμανική πόλη του Duesseldorf, με τον Αρμάντ Ντουπλάντις να επιχειρεί άλμα στα 6.17, με στόχο την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ στο επικοντώ.

O νεαρός Σουηδός μαζί με τον Sam Kendricks ηταν τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα, καθώς αμφότεροι πέρασαν τα 5,70μ. με τη δεύτερη, ενώ τα 5,80μ. με την πρώτη. Στα 5,90μ. ο Σουηδός τα κατάφερε με την πρώτη, με τον Kendricks να χάνει μια προσπάθεια και να αφήνει τις άλλες για τα 6μ. όπου δεν μπόρεσε.

Ο Duplantis ενδιάμεσα πέρασε με την πρώτη τα 5,95μ., ενώ στα μ. τα υπερέβη με τη 2η κι έγινε ο 11ος διαχρονικά που γράφει 6μ. στον κλειστό στίβο.

Στη συνέχεια ο Σουηδός είχε κέφια και τοποθέτησε τον πήχυ στα 6,17μ. επιχειρώντας να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του Lavillenie, το οποίο όπως φαίνεται από το πρώτο άλμα του Σουηδού απειλείται.

Αμέσως μετά τον αγώνα εμφανώς συγκινημένος, ο Ντουπλάντις μίλησε για το παιδικό του όνειρο που γίνεται πραγματικότητα:

I try not to look at the bar, but it’s really hard because I never attempted the world record and I’m looking up there. It’s almost like a sentimental moment, it almost brought a tear to my eye ’cause you’re looking at it and you think ‘this is it, this is the world record’. My whole life, since I was four years old, I wanted to be the world record-holder. I didn’t make it of course, just to be attempting it, you’re like, this is a really cool moment. So I really enjoyed that brief second of looking up at the bar, knowing you’re attempting the world record.”

(Προσπαθούσα να μην κοιτώ τον πήχυ, όμως είναι κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο, καθώς ποτέ δεν προσπάθησα ένα παγκόσμιο ρεκόρ και τώρα το ψάχνω. Είναι πραγματικά μία συγκινητική στιγμή, δάκρυσα γιατί το βλέπεις και σκέφτεσαι “αυτό είναι, αυτό είναι το παγκόσμιο ρεκόρ. Όλη μου τη ζωή, από όταν ήμουν 4 χρόνων, ήθελα να γίνω ο κάτοχος της παγκόσμιας επίδοσης. Δεν το έκανα φυσικά, απλώς το προσπάθησα, όμως είναι και αυτό μία ιδιαίτερα ωραία στιγμή. Πραγματικά, απόλαυσα αυτό το σύντομο δευτερόλεπτο που κοίταξα τον πήχυ, γνωρίζοντας ότι προσπαθώ για το παγκόσμιο ρεκόρ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *