ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ, Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ 4.50 ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ!

Ραντεβού με ένα ακόμα μεγάλο τελικό έδωσε σήμερα η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, όλων των εποχών, Κατερίνα Στεφανίδη.

Η κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στο άλμα επικοντώ με 4.91 (Λονδίνο 2017) έχει κάθε λόγο να χαμογελάει, καθώς η σημερινή τακτική έπιασε τόπο και με ένα δεύτερο άλμα “καθάρισε” την υπόθεση πρόκριση. Η αθλήτρια του Μιτς Κριερ όπως δήλωσε στη μεικτή ζώνη αντιμετώπιζε ένα μικρό πρόβλημα με το πόδι της και δεν θα ήθελε ξεκινήσει από τα 4.40, ούτως ώστε να αποφύγει την μεγάλη αναμονή μέχρι τα 4.50 και την διαδικασία ενός 2ου ζεστάματος. Έτσι, η ελληνίδα πρωταθλήτρια δικαιώθηκε από την απόφασή της, παρόλο που χρειάστηκε 2 άλματα.

Για τον φετινό προγραμματισμό και τη συμμετοχή της σε ένα σημαντικό αγώνα νωρίς στη χρονιά: “Είναι όντως νωρίς η διοργάνωση, ωστόσο εμένα τα πρωταθλήματα μου δίνουν ένα boost ψυχολογικό και θεωρώ ότι θα με βοηθήσει με κάποια κοντάρια, τα οποία δεν τα νιώθω, τόσο άνετα σε αγώνες αλλά στα μεγαλά πρωταθλήματα αυτή η άνεση εμφανίζεται και σήμερα την είχα. Στόχος είναι να υπάρξει μια πρόοδος, και να καταφέρω να αλλάξω ένα λέβελ εδώ στη Ρώμη και να το κρατήσω για όλη την Ολυμπιακή χρονιά.

Ερωτηθεία για το τι να περιμένουμε από την ίδια τη φετινή χρονιά: Δεν θέλω να βάζω ύψη, ούτε όρια στο μυαλό μου, γιατι καμιά φορά αυτό μου βάζει όρια. Υπάρχουν 2 καλές αθλήτριες αυτή τη στιγμή, ανάλογα και ποια θα βρεθεί στην μέρα της. Τα μετάλλια θα κλείσουν κάπου στα 4.70-4.75 και ασφαλώς θα παίξει ρόλο και ο αέρας.