ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΛΑΣΚΩΒΗ Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Απίθανος και Παγκόσμιος Πρωταθλητής για ακόμη μια φορά ο ιπτάμενος Μίλτος Τεντόγλου, κατέκτησε τον πρώτο του μεγάλο τίτλο για το 2024 μέσα στην Γλασκώβη! Ο κάτοχος όλων των κορυφαίων τίτλων σε Ολυμπιακούς, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια ξεκίνησε ιδανικά τον δρόμο προς το Παρίσι και απέδειξε για ακόμη μια φορά την ποιότητα και την κυριαρχία του στο άλμα εις μήκος τα τελευταία χρόνια. Με καλύτερο άλμα στα 8.22μ και δίνοντας έναν ωραίο αγώνα με τον 19χρονο Ιταλό – Mattia Furlani, ο Τεντόγλου μέτρησε συνολικά τέσσερις προσπάθειες πάνω από τα 8.10μ και ήταν ο μεγάλος νικητής.

Με ένα πρώτο μεγάλο άλμα όπως συνηθίζει στους επίσημους αγώνες, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης του Τόκιο – Μίλτος Τεντόγλου πήρε την πρωτιά στην κατάταξη με 8.22μ σαν… ξεμούδιασμα! Ακολούθησε ο 19χρονος Ιταλός Φουρλάνι, που έχει βάλει στο μάτι τον Έλληνα άλτη και προσγειώθηκε ακριβώς στο ίδιο σημείο του σκάμματος για το 8.22μ επίσης. Στην δεύτερη προσπάθεια, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έδειξε να μην ολοκληρώνει ιδανικά την φόρα του και το άλμα του μετρήθηκε στα 7.94μ, κατοχυρώνοντας την πρωτιά για την συνέχεια του αγώνα, αφού ο Φουρλάνι πήδηξε 7.91μ λίγο μετά.

Άλμα του Φουρλάνι στα 8.10μ, απάντηση του Μίλτου στα 8.15μ και η μάχη είχε δυο ακόμη γύρους μέχρι το τέλος, προτού ο Τζαμαϊκανός – Mcleodd προσγειωθεί στα 8.21μ σχεδόν από το πουθενά… μιας και στα προηγούμενα άλματα του ήταν κάτω από τα 8 μέτρα. Στην 5η προσπάθεια, ο αθλητής του Πομάσκι μέτρησε άλμα στα 8.11μ, διατηρώντας πίσω του σταθερά τον Φουρλάνι που σημείωσε 8.04μ.