ΤΟ “FLY OLYMPIA” ΓΙΝΕΤΑΙ “FLY ATHENS” ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ!

Από την αρχαία Ολυμπία όπου« γεννήθηκε», στο Παναθηναϊκό Στάδιο που αποτέλεσε την καρδιά του κλασικού αθλητισμού και της ολυμπιακής ιδέας… Το μίτινγκ επί κοντώ τού Εμμανουήλ Καραλή που αγαπήσαμε ως “Fly Olympia” μεταμορφώνεται σε “Fly Athens” και θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο, στις 16 Ιουνίου 2024!

Μαζί με κορυφαίους αθλητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο ο αγαπητός Μανόλο που πρόσφατα στέφθηκε Χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής, θα αγωνιστεί και θα προσφέρει όμορφο αγωνιστικό θέαμα μια ανάσα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και αφού φυσικά έχει προηγηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ρώμη, 7-12 Ιουνίου). Φυσικά, θα δούμε δεκάδες άλτες του επί κοντώ σε εξαιρετική φόρμα και αναμφίβολα θα σημειωθούν εντυπωσιακές επιδόσεις.

Η μεταφορά του αγώνα, αποτελεί ένα όνειρο που πραγματοποιείται για τον εμπνευστή και διοργανωτή του γεγονότος, Εμμανουήλ Καραλή, αφού ο χώρος είναι εκείνος όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896.

To «Fly Athens» Street pole vault, που θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχή χρονιά, αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες άλματος επί κοντώ διεθνώς καθώς ανήκει στην ελίτ κατηγορία και συγκεντρώνει κάθε χρόνο κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος.

Το συγκεκριμένο μίτινγκ αποτελεί μέρος του Continental tour και βρίσκεται στην κατηγορία Silver, στην υψηλότερη δηλαδή δυνατή κατηγορία που θα μπορούσε να βρίσκεται ο αγώνας καθώς πρόκειται για special meeting μιας και έχει μόνο ένα αγώνισμα. Ωστόσο, οι αγώνες της Silver κατηγορίας προσφέρουν αρκετούς βαθμούς στους συμμετέχοντες και έτσι το Fly Athens μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για συγκομιδή πόντων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αλλά και για επίτευξη ορίων.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, θα ανακοινωθούν οι συμμετοχές των κορυφαίων επικοντιστών που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις 16 Ιουνίου.

Το μίτινγκ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο σύλλογος Ολυμπιακός ΣΦΠ ενώ διεξάγεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (World Athletics), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOE), της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ), του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT).