Τόκιο 2020: το μετάλλιο κρίνεται τη Κυριακή!

Σημαντική οπισθοχώρηση έκανε κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας των ιστιοδρομιών στα Λέιζερ, στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην πίστα της Ενοσίμα, ο Παύλος Κοντίδης, πέφτοντας στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Τερματίζοντας στην 9η κούρσα 8ος και στην 10η 24ος, έχει μαζέψει τώρα 76 βαθμούς ποινής, πέντε περισσότερους από τον Νορβηγό Χέρμαν Τόμασγκααρντ (71) και δύο από τον συναθλητή του Τόντσι Στιπάνοβιτς (74). Ωστόσο, τίποτα δεν έχει χαθεί για τον Κοντίδη, εκτός από το χρυσό μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε από την Παρασκευή (30/7) ο Αυστραλός Ματ Γουέρν, ο οποίος έχει 49 βαθμούς ποινής, 22 περισσότερους από τον Τόμασγκααρντ. Την Κυριακή (1/8) ο πρωταθλητής μας θα πρέπει να τα δώσει όλα για όλα στην κούρσα μεταλλίων, για να τερματίσει τουλάχιστον τρεις θέσεις πάνω από τον Νορβηγό και μία από τον Κροάτη.

Στην 9η ιστιοδρομία, ο Κοντίδης βρισκόταν κοντά στους πρωτοπόρους στις δύο πρώτες σημαδούρες, έχοντας στη συνέχεια μικρή πτώση, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 8ηθέση. Ωστόσο, κάλυψε τέσσερις βαθμούς από τον προπορευόμενο Γουέρν (-11), ο οποίος τερμάτισε 12ος, ενώ ήταν σημαντικό το ότι αύξησε τη διαφορά από την 4η θέση στους 15 βαθμούς ποινής, από τον Νορβηγό Τόμασγκααρντ, καθώς τερμάτισε 19ος και τη σκάρταρε, ενώ η δεύτερη χειρότερή του ήταν η 18η. Παράλληλα, ο αθλητής με τον οποίο προπονείται μαζί ο Κοντίδης στην Κροατία, ο Τόντσι Στιπάνοβιτς, ανέβηκε στην 3η θέση, αφού τερμάτισε 7ος.

Τα πάντα ανατράπηκαν στη 10η και τελευταία ιστιοδρομία, στην οποία μετά την πρώτη σημαδούρα ο Κοντίδης από 7ος βρέθηκε 21ος και δεν κατάφερε μέχρι τέλους να ανακάμψει, τερματίζοντας στην 24η θέση. Αντίθετα, ο Νορβηγός τερμάτισε 4ος και προσπέρασε τον πρωταθλητή μας, με τον Στιπάνοβιτς να περνά τον τερματισμό 10ος. Τα αποτελέσματα αυτής της ιστιοδρομίας είχαν ως αποτέλεσμα τις σημαντικές ανακατατάξεις στα μετάλλια, με τον Κοντίδη να βρίσκεται για πρώτη φορά εκτός αυτών και στην 4η θέση, ενώ ο Γουέρν πανηγύρισε ήδη το χρυσό με την 8η θέση που πήρε. Αυτό που περιμένουμε είναι η κούρσα μεταλλίων της Κυριακής (1/8) και να ευχηθούμε στον Παύλο Κοντίδη την ανάκαμψή του και μία θέση στο βάθρο.

credits: Αργύρης Αργυρού (ΕΑΚ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *