Τόκιο 2021: χαρίζει τα πρώτα χαμόγελα ο Κοντίδης

Θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη ημέρα των ιστιοπλόων μας στο νησί της Ενοσίμα, στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Κυριακή (25/7/21).

Ιδιαίτερα από τον Παύλο Κοντίδη, ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρώτης και μοναδικής ιστιοδρομίας που διεξήχθη στα Λέιζερ. Στην ίδια πίστα, της Καμακούρα, νωρίτερα η Μαριλένα Μακρή πήρε την πρώτη γεύση από Ολυμπιακούς, κλείνοντας στην 20ή θέση, στα Λέιζερ Ράντιαλ. Πιο δύσκολα φάνηκε να είναι τα πράγματα για τους αθλητές μας στην ιστιοσανίδα στην Ενοσίμα, με τον Ανδρέα Καριόλου να ολοκληρώνει την πρώτη ημέρα στην 18ηθέση και τη Νατάσα Λάππα στην 26η.

Η ευελιξία του και η εμπειρία του στη διάρκεια μίας κούρσας στην οποία δεν ξεκίνησε καλά, βοήθησε τον Παύλο Κοντίδη να κάνει εξαιρετική επιστροφή και από τα χαμηλά να τερματίσει τελικά στην 4η θέση της πρώτης ιστιοδρομίας. Ήταν ένα δείγμα της σπουδαίας ευφυίας του αργυρού Ολυμπιονίκη του Λονδίνου. Στη δεύτερη ιστιοδρομία της ημέρας, οι αθλητές, όπως μας εξήγησε ο υπεύθυνος της ιστιοπλοϊκής ομάδας Παναγιώτης Κοντίδης, ξεκίνησαν και κάλυψαν περίπου τα 2/3 της διαδρομής, όμως οι διοργανωτές διέκοψαν την κούρσα, εξαιτίας πτώσης της έντασης του αέρα και ασταθών, εναλλασσόμενων ανέμων. Η κούρσα αυτή προστέθηκε στο πρόγραμμα της Τρίτης (27/7/21), με τους ιστιοπλόους να υποχρεώνονται να πραγματοποιήσουν τρεις ιστιοδρομίες στη Φουτζισάβα.

Δεν τα πήγε τόσο καλά όσο ανέμενε ο Ανρέας Καριόλου στα RS:X, μη μπορώντας να εισέλθει στους γκρουπ που προπορεύονταν. Ο ρέκορντμαν συμμετοχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες (πέντε), τερμάτισε στη 18η θέση στην 1η κούρσα, στην 20ή στη 2η και στην 15η στην τρίτη. Έτσι, αφού αφαιρέθηκε η χειρότερη ιστιοδρομία, ο Καριόλου με 33 βαθμούς ποινής βρίσκεται στη 18η θέση.

Η Μαριλένα Μακρή μπήκε με ενθουσιασμό στην ιστορική πρώτη γι’ αυτήν ιστιοδρομία σε Ολυμπιακούς και κατάφερε να μένει κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων, τερματίζοντας στην 8η θέση. Στη δεύτερη, παρά το ότι έφυγε καλά, κάπου στη μέση έπεσε σε «κίνηση» και έμεινε πίσω, τερματίζοντας στην 30ή θέση. Με το τέλος της πρώτης ημέρας η Μακρή βρίσκεται στην 20ή θέση των Λέιζερ Ράντιαλ, με 38 βαθμούς ποινής.

Δύσκολες οι πρώτες εμπειρίες για τη Νατάσα Λάππα στα RS:Xγυναικών, αφού δεν κατάφερε να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις, στις ιστιοδρομίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ενοσίμα. Αφού τερμάτισε σε 24η, 25η και 26η θέση αντίστοιχα, καταλαμβάνει στην πρώτη ημέρα την 26η θέση με 49 βαθμούς ποινής, αφού αφαιρείται η χειρότερη.

Credits: Αργύρης Αργυρού (Απεσταλμένος ΕΑΚ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *