«Υπήρχαν και προπονητικά λάθη»

Δύο αθλητές κατάφερε να στείλει στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Κωνσταντίνος Σταθελάκος, τους Απόστολο Παρέλλη και Αλέξανδρο Πουρσανίδη, οι οποίοι αγωνίστηκαν μάλιστα την πρώτη – πρώτη ημέρα, την 19η Αυγούστου.

Ο Παρέλλης κατέλαβε την 24η θέση στα προκριματικά της δισκοβολίας με 62,10μ., που αποτελεί την καλύτερη φετινή του επίδοση, καταγράφοντας ταυτόχρονα και το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών σε Παγκόσμιο, φτάνοντας στις έξι (6)! Από την άλλη, πρωτοεμφανιζόμενος στη μεγαλύτερη σκηνή του στίβου ήταν ο Πουρσανίδης, ο οποίος με βολή στα 71,63μ., κατέλαβε την 27η θέση στη σφυροβολία.

«Παρά τα προβλήματα που είχε στη χρονιά, ο Απόστολος το πάλεψε. Στόχος ήταν να μπούμε στον τελικό ή στη 16άδα, ωστόσο, παρά το ότι έκανε την καλύτερη φετινή του επίδοση, εντούτοις το αγώνισμα πήγε ψηλά και δεν μπορέσαμε να μπούμε στη 16άδα. Από τη στιγμή που έκανε season best, το αποτέλεσμα του Απόστολου ήταν καλό. Οι θέσεις για τον τελικό έκλεισαν κοντά στα 63 μισό, τα οποία μπορούσε να ρίξει ο Απόστολος, αν δεν είχε τον τραυματισμό του και την αποχή. Ο Αλέξανδρος, στην πρώτη παρουσία του σε ένα Παγκόσμιο, περιμέναμε πως θα έριχνε πάνω από τα 73 μέτρα, βολή που δεν ήρθε. Όμως είναι καλή εμπειρία για τη συνέχεια, γιατί ήταν μες τον αγώνα, έζησε τον αγώνα, δεν είχε άγχος, ήταν καλή η παρουσία του γενικά. Κράτησε κάποια καλά τεχνικά στοιχεία, ενώ έδειξε κάποια λάθη που έγιναν και μέσα στη χρονιά και θέλει βελτίωση για την επόμενη χρονιά, ενώ υπήρχαν και κάποια προπονητικά λάθη», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Κωνσταντίνος Σταθελάκος, ο οποίος έθεσε και τους στόχους για την επόμενη χρονιά: «Στην επόμενη χρονιά μπορεί να υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όμως πρωταρχικός στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα πρέπει να δουλέψουμε αρκετά, ώστε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κι εκεί να κάνουμε τις εμφανίσεις, που θα μας βοηθήσουν και για τους Ολυμπιακούς. Πρέπει να είμαστε καλά στο Ευρωπαϊκό, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον οποιοδήποτε στόχο μετά».