ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΜΕ ΦΕΤΙΝΟ ΡΕΚΟΡ Η ΚΟΥΛΙΤΣΕΝΚΟ!

Στο Φέιτβιλ του Άρκανσας πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι τελικοί της Νοτιοανατολικής περιφέρειας (SEC), εκεί όπου έγινε ένας φανταστικός τελικός στο άλμα σε ύψος γυναικών.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 23 ετών, Ελένα Κουλιτσένκο, παρά το ότι κατέγραψε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 1,91μ., εντούτοις έμεινε στην 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, αφού βρέθηκε στην καλύτερη ημέρα της καριέρας της η Αμερικανίδα Ρέιτσελ Γκλεν (Άρκανσας), καθώς το χρυσό μετάλλιο είχε μεγάλο φαβορί την Τζαμαϊκανή Λαμάρα Ντίστιν (Τέξας Α&Μ). Η 22χρονη Γκλεν, πρωταθλήτρια του NCAA το 2021 στο ύψος, αλλά και «πολυεργαλείο» στίβου, αφού προκρίθηκε στον τελικό της SEC και στα 60μ. με εμπόδια (7η με 8.15), ενώ στα 200μ. ήταν 11η στα προκριματικά με το εξαιρετικό 23.03 (!), «έπαιξε» έξυπνα και… δικαιώθηκε. Συγκεκριμένα, ενώ η Ντίστιν και η Κουλιτσένκο πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια το 1,91μ., η Γκλεν, έχοντας ήδη ρίξει τον πήχη, άφησε τις δύο υπόλοιπες προσπάθειές της για το 1,94μ. Και στο τελευταίο άλμα της κατάφερε να τον περάσει, πανηγυρίζοντας τη νέα ατομική επίδοση (είχε 1,93μ.) και το ασημένιο μετάλλιο!!!

Η Κουλιτσένκο, που εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια, παρά τις καλές προσπάθειές της, δεν μπόρεσε να υπερβεί το 1,94μ. κι έτσι έμεινε στην 3η θέση με το 1,91μ., έχοντας περάσει με την πρώτη το 1,80μ., με τη δεύτερη το 1,85μ. και με την πρώτη το 1,88μ. και το  1,91μ. Σε ό,τι αφορά τη μεγάλη πρωταγωνίστρια του ύψους, αυτή ήταν για ακόμα μία φορά η Λαμάρα Ντίστιν, νικήτρια στους δύο τελευταίους τελικούς του NCAA στον κλειστό στίβο, πρωταθλήτρια των Κοινοπολιτειακών Αγώνων του 2022 και 5η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης!

Η 24χρονη Τζαμαϊκανή έκανε, επίσης, την καλύτερη εμφάνιση τής καριέρας της, έχοντας μόνο καθαρά άλματα από το 1,80μ. έως το 1,97μ. και κατάφερε στην τρίτη προσπάθειά της να περάσει για πρώτη φορά και τα 2,00μ., καταρρίπτοντας όχι απλώς την ατομική της επίδοση, αλλά και το ρεκόρ αγώνων, το ρεκόρ της περιφέρειας και το ρεκόρ των κολεγιακών αγώνων, σημειώνοντας και νέο εθνικό ρεκόρ!!! Ταυτόχρονα, η Ντίστιν έγινε μόλις η τρίτη αθλήτρια που περνά φέτος τα 2,00μ., μετά τη Μαχούτσιχ (2,04μ., κλειστός) και την Ολισλάγκερς (2,03μ. ανοικτός)!!! Με αυτά τα εκπληκτικά που συνέβησαν στο Φέιτβιλ, η καλύτερη φετινή επίδοση και το χάλκινο μετάλλιο, αποτελούν μεγάλη επιτυχία για την Ελένα Κουλιτσένκο, η οποία θα αφοσιωθεί τώρα στην προετοιμασία της για τους τελικούς κλειστού στίβου του NCAA, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 8 και 9 Μαρτίου στη Βοστόνη.