ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ Ο ΤΣΙΠΤΣΟΓΚΕ!

Ο Κενυάτης Ελιουντ Κιπτσόγκε μετά το Ρίο το 2016 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο μαραθώνιο του Τόκιο 2020 κι έγραψε ιστορία καθώς έγινε μόλις ο τρίτος μαραθωνοδρόμος που έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια.

Οι άλλοι δύο είναι ο Αιθιόπας Αμπέμπε Μπικίλα (1960-64) και ο Ανατολικογερμανός Βάλντεμαρ Τσιερπίνσκι (1976-80).

Ο 36χρονος παγκόσμιος ρέκορντμαν ήταν καταπληκτικός και κατάφερε περίπου στα μισά της διαδρομής να ξεφύγει από τους αντιπάλους του και να τερματίσει πρώτος σε σε 2:08.38. Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησε ο Ολλανδός Αμπντί Ναγκέγιε (2:09:58) και το χάλκινο ο Μπασίρ Αμπντί από το Βέλγιο (2.10.00) με τέταρτο τον άλλο Κενυάτη, τον Τσερόνο (2.10.02).

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή του τερματισμού των τριών αθλητών που ακολούθησαν όπου έφτασαν στο νήμα σχεδόν μαζί, με τον δεύτερο Ολλανδό να υποστήριζει προς το τέλος της διαδρομής τον Βέλγο με τον οποίο είναι στενοί φίλοι καθώς κατάγονται και οι δύο από την Σομαλία έτσι ώστε να αντέξει ως τον τερματισμό και να μπορέσει κι αυτός να ανέβει στο βάθρο, όπως κι έγινε τελικά, καθώς και οι δύο τερμάτισαν πριν τον Κενυάτη Τσερόνο που έμεινε στην 4η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 30 αθλητές εγκατέλειψαν τον αγώνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *