ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΑΤΗΡΕΣ!

Στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας για το αγωνιστικό τους ντεμπούτο του 2024 θα βρεθούν τρεις Έλληνες αθλητές στις 20 Ιανουαρίου. Πέραν του Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ, επιβεβαιώθηκε και η συμμετοχή του Κώστα Δουβαλίδη στα 60μ εμπ. καθώς και της Ραφαέλας Σπανουδάκη στα 60μ. Όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη του στο TrackfieldCy, ο 36χρονος κορυφαίος Έλληνας εμποδιστής θέλει να εξασφαλίσει την 5η του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μια αγωνιστική προσπάθεια με προορισμό το Παρίσι που αφιερώνει στην μνήμη του προπονητή του – Μπάμπη Σδρόλα.

Ο Δουβαλίδης πλέον προπονείται και καθοδηγείται από τον Αντώνη Γιαννουλάκη, ωστόσο θέλει να κινηθεί σε ικανοποιητικές επιδόσεις όπως το 7.90 στις αρχές της περσινής σεζόν (Θεσσαλονίκη), ενώ στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης έτρεξε σε 7.82 για SB.

Με αφοσίωση και στοχοπροσήλωση παράλληλα, η Ραφαέλα Σπανουδάκη δεν βλέπει πλέον κανένα εμπόδιο μπροστά στην πρόκληση της φετινής χρονιάς, έχοντας επιστρέψει πιο δυνατή και ανανεωμένη, ξεκινώντας για φέτος από το μίτινγκ κλειστού του Ντόρτμουντ. Όπως είχε αναφέρει και η ίδια σε συνέντευξή της στο TrackfieldCy, αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη βάση στα 200μ, ενώ στον κλειστό πάντα δίνει το «παρών» και στα 60μ. Τον Γενάρη 2023 ξεκίνησε με επίδοση – επίσης στην Γερμανία – 7.42, ωστόσο είχε παρουσιάσει ενοχλήσεις στο γόνατό της τότε.