ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ… ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤ

Η World Athletics ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του World Athletics Ultimate Championship, ενός πρωτοποριακού νέου παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα μεταμορφώσει τo συνηθισμένο καλεντάρι και θα καθορίσει ποιος αθλητής είναι ο καλύτερος των καλύτερων – φέρνοντας αντιμέτωπους τους παγκόσμιους πρωταθλητές, τους Ολυμπιονίκες, τους νικητές του Wanda Diamond League και τους αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις της χρονιάς, για να στεφθεί ο απόλυτος πρωταθλητής.

Κορυφαίο στοιχείο αυτού του επαναστατικού πρωταθλήματος είναι ένα έπαθλο ρεκόρ 10 εκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο που έχει προσφερθεί ποτέ στην ιστορία του στίβου – με τους χρυσούς νικητές να λαμβάνουν 150.000 δολάρια. Το κορυφαίο μίτινγκ του πλανήτη θα κάνει το ντεμπούτο του στις 11-13 Σεπτεμβρίου 2026 και θα διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, υποσχόμενη ένα θεαματικό κλείσιμο της καλοκαιρινής σεζόν.

Σχεδιασμένο ως το απόλυτο φινάλε της χρονιάς με στόχο να μαγνητίσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει μια συναρπαστική και γρήγορη νέα μορφή για τον στίβο. Πραγματοποιούμενο σε τρεις βραδινές συνεδρίες, η καθεμία με διάρκεια κάτω των τριών ωρών, το απόλυτο πρωτάθλημα θα παρουσιάσει το καλύτερο του στίβου, συμπεριλαμβανομένων των σπριντ, των αγώνων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, των σκυταλοδρομιών, των αλμάτων και των ρίψεων, εξασφαλίζοντας ένα θέαμα που τόσο οι υπάρχοντες όσο και οι νέοι φίλαθλοι δεν θα θέλουν να χάσουν. Οι αθλητές θα εκπροσωπήσουν τις εθνικές τους ομάδες για να διασφαλίσουν ότι η ατομική επιτυχία θα υποστηρίζεται από την εθνική υπερηφάνεια.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

World athletics Ultimate Championship: Το πρωτάθλημα θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και θα αποτελεί το μεγάλο κλείσιμο της σεζόν του στίβου.

Συμπυκνωμένο φορμάτ: Μια τριήμερη διοργάνωση, με βραδινά sessions γεμάτα με ημιτελικούς και τελικούς για τα δρομικά και απλούς τελικούς για τα αγωνίσματα σε ρίψεις και άλματα .

Συμμετοχή αθλητών ελίτ: Με 8-16 από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου ανά αγώνισμα, με επιλογές που βασίζονται κυρίως στην παγκόσμια κατάταξη. Θα αγωνιστούν περίπου 400 αθλητές από περίπου 70 χώρες, αντιπροσωπεύοντας την κορυφή του παγκόσμιου αθλητικού ταλέντου.

Χρηματικό έπαθλο: Συνολικό χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων δολαρίων, με τους νικητές να λαμβάνουν 150.000 δολάρια, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς για τις οικονομικές απολαβές στον αθλητισμό.