«Πρέπει να σταματήσω να λέω ψέματα στον εαυτό μου»…

Στα 31 του χρόνια, ο Pierre-Ambroise Bosse ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L’Équipe ότι βάζει τέλος στην αθλητική του καριέρα. Υποφέροντας από επανειλημμένους πόνους και τραυματισμούς, ο Γάλλος 800άρης, που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2017, επέλεξε να ακούσει το σώμα του και όχι τη φιλοδοξία του, που ήταν να τον οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική είδηση, η οποία ωστόσο βάζει τέλος σε μήνες πόνου, τόσο σωματικού όσο και ψυχικού. Μια αναγκαία απόφαση, αλλά δύσκολη για αυτόν τον αθλητή από τη Λιλ, ο οποίος κλείνει οριστικά το ταξίδι προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 μόλις οκτώ μήνες πριν από την έναρξή τους, στις 26 Ιουλίου.

“Θέλω να πάω στους Αγώνες, αλλά ξέρω ότι το σώμα μου με αποτρέπει… “, παραδέχεται με πικρία ο Pierre-Ambroise Bosse κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην L’Équipe . “Στην αρχή, δεν τόλμησα να το πω στους αγαπημένους μου για να μην τους πληγώσω. Το όνειρο της μητέρας μου ήταν να πάω στους αγώνες στο Παρίσι. Το τέλος της καριέρας μου είναι δύσκολο και να το παραδεχτώ”.

“Θα ήθελα να αγωνιστώ μέχρι τέλους για τους Αγώνες, αλλά δεν μπορώ να το κάνω πια. Πρέπει να σταματήσω να λέω ψέματα στον εαυτό μου”.