«1% ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ»

Μπορεί να μην πραγματοποίησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα που επιθυμούσε, ωστόσο ο Δημήτρης Τσιάμης βρέθηκε στη Γλασκώβη διεκδικώντας μια καλή εμφάνιση, τιμώντας το ελληνικό εθνόσημο.

Συναντώντας τον στη μεικτή ζώνη δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την εμφάνιση, ωστόσο η νοοτροπία του σαν πρωταθλητής δεν του επιτρέπει να μην κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία:

“Ο κλειστός δεν μου ήταν γεμάτος. Ξεκίνησα από την ημερίδα με μισή φόρα. Πίστευα ότι στον κλειστό μπορούσα να κάνω πάνω από 16.50-60 και εδώ ακόμα το πίστευα. Μπορούσα να κάνω κάτι ανάλογο και εδώ, δηλαδή στα 16.50. Δεν βγήκε τελικά. Δεν καταλαβαίμω ποιο είναι το λάθος. Προφανώς είναι τεχνικό. Η φόρα μου είναι καλή, ωστόσο δεν την τρέχω σωστά. Δεν έχω καλή προσέγγιση.

Αναφορικά με την διαφορά που παρουσιάζει μεταξύ κλειστού και ανοικτου στίβου: “Με τα χρόνια ναι ισχύει αυτό. Παλαιότερα που είχαμε την Παιανία, είχαμε και περισσότερους αγώνες, κάναμε και προπόνηση μέσα. Είχαμε ευκαιρία για περισσότερους αγώνες και σαφώς για επιδόσεις.Ο κλειστός δεν μαρέσει πλέον. Είναι ψυχολογικό περισσότερο.

Ερωτηθείς για το τι κρατάει από αυτή τη σεζόν αλλά και για το αν είναι η τελευταία φορά που τον βλέπουμε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: “Ξεκίνησα τη χρονιά και δεν θα ερχόμουν εδώ. Ήμουν τελικά μέσα. Τα λάθη που έκανα δεν θέλω να τα επαναλάβω στον κλειστό στίβο. 99% είναι το τελευταίο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα – 1% να μαι ξανά εδώ”.