«Στόχος μου η Ιατρική του χρόνου – Έχω δείξει σταθερότητα στις επιδόσεις μου»!

Η νέα Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 100μ γυναικών της κατηγορίας Κ20 έχει όλα τα… potential για κάτι μεγάλο εντός και εκτός στίβου! Η 17χρονη Βεατρίκη – Καλυψώ Ντούγκου που τον περασμένο Φλεβάρη κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 200μ (Κ18) που κρατούσε 34 χρόνια (!) κατέκτησε το απόγευμα του Σαββάτου 16/09 το Χρυσό μετάλλιο και στα 100μ του ανοιχτού. Με 12.20 και μια εξαιρετική πορεία στην διάρκεια της χρονιάς, η νεαρή σπρίντερ με καταγωγή από την Κένυα, έστρεψε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας όταν παρέλασε ως σημαιοφόρος του σχολείου της τον περασμένο χειμώνα.

Μιλώντας στο Trackfieldcy μετά την απονομή του Χρυσού μεταλλίου στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και την πρωτιά στα 100μ γυναικών Κ20, η Βεατρίκη Ντούγκου ανέφερε πως οι υψηλοί στόχοι συνεχίζονται και ενόψει της 3ης Λυκείου, όπου πλέον θέλει να συνδυάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πρωταθλητισμό και την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με όνειρο την Ιατρική σχολή!

«Η σεζόν ξεκίνησε τέλεια για μένα από το Πανελλήνιο του κλειστού, παρόλα αυτά είχα εξίσου υψηλές προσδοκίες και για τον ανοιχτό στίβο. Δεν το πέτυχα όλους μου τους στόχους, αλλά κέρδισα πολλές εμπειρίες και οι χρόνοι μου ήταν ικανοποιητικοί. Τελειώνω αυτή την χρονιά με ευχαρίστηση, την κούρσα την ευχαριστήθηκα πάρα πολύ σήμερα – ειδικά στον τελικό. Κρατάω πολλές εμπειρίες από την φετινή σεζόν!

Θεωρώ ότι στα 100μ και τα 200μ υπάρχει πάρα πολύς ανταγωνισμός, ειδικά σε μικρές ηλικίες… Σπάνια λοιπόν υπάρχουν σταθερές αθλήτριες. Με ικανοποιεί πάρα πολύ που έχω δείξει συνέπεια και είμαι σταθερή. Αυτή την χρονιά ξεκινάω την 3η Λυκείου, θέλω να αφοσιωθώ στο διάβασμα – δεν θα σταματήσω όμως τον στίβο. Θα συντηρήσω το σώμα μου για να επανέλθω αμέσως μετά τις Πανελλαδικές πολύ δυναμικά! Θέλω τον τέλειο συνδυασμό φέτος»!