Home Uncategorized Στην Νότιο Αφρική για προετοιμασία Δημητρίου και Ευαγγελίδου

Στην Νότιο Αφρική για προετοιμασία Δημητρίου και Ευαγγελίδου

Στο Potchefstroom της Νοτίου Αφρικής μετέβησαν ο Χρίστος Δημητρίου και η Ναταλία Ευαγγελίδου. Οι αθλητές του Σπύρου Σπύρου βρίσκονται για πρώτη φορά στις εκεί εγκαστάσεις με στόχο να εκπληρώσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Η προετοιμασία θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Έπειτα, οι Κύπριοι πρωταθλητές θα επανέλθουν στην αθλητική τους βάση, τη Λευκωσία.

Tου Σάββα Ευαγγελίδη

Η TRACKFIELDCY ήρθε σε επικοινωνία με τον προπονητή του ΓΣΠ, Σπύρο Σπύρου, αλλά και με την πρωταθλήτριά μας, Ναταλία Ευαγγελίδου, οι οποίοι μας μίλησαν λίγο για την προετοιμασία τους.

O Σπύρος Σπύρου σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η προετοιμασία είναι κάτι το οποίο ζήτησαν η Ναταλία και ο Χρίστος. Αν και δεν είμαι εκεί μαζί τους υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και συνεχής επικοινωνία για το οτιδήποτε συμβαίνει. Πρόκειται για μια επιθυμία που εξέφρασαν οι ίδιοι και για στόχους που έθεσαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους. Είμαι βέβαιος ότι γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Η προπόνηση θα μπορούσε να γίνει και στην Κύπρο. Η μετάβαση τους στην Αφρική έγινε περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους. Φέτος, οι δύο μεγάλοι μας στόχοι είναι οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο.

Ο Χρίστος Δημητρίου ακολουθεί πιο γρήγορους ρυθμούς προπόνησης, καθώς ετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Θα εγκαινιάσουμε την αγωνιστική χρονιά στις 27 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή του σε Διεθνές Μίτινγκ στο Βιέννη. Στόχος μας είναι να τρέξουμε στο κλειστό μεταξύ 1.48 και 1.49. Για την φετινή χρονιά στόχος είναι να καταρρίψει το Παγκύπριο Ρεκορ στα 800 μέτρα (1.47.17) και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει το όριο πρόκρισης (1.47:60) για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Επίσης, ο μεγάλος στόχος είναι να προκριθεί στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

H Ναταλία Ευγγελίδου συνεχίζει κανονικά στους ίδιους ρυθμούς προπόνησης, καθώς φέτος δεν θα κάνει κλειστό στίβο. Στόχος μας με τη Ναταλία είναι η διάκριση στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Είναι πολύ δύσκολο, βέβαια, γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες το επίπεδο στις μεσαίες αποστάσεις είναι πάρα πολύ ψηλό. Όμως, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Το ίδιο ισχύει και για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχουμε θέσει ως στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης».

Η Ναταλία Ευαγγελίδου μας χάρισε λίγα λόγια και μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία της στην Νότιο Αφρική: «Οι εγκαταστάσεις είναι ιδανικές για προπόνηση. Υπάρχουν τέσσερα γήπεδα με γρασίδι, εκ των οποίων το ένα διαθέτει κανονικούς διαδρόμους (400 μετρα). Υπάρχει, επίσης, ένα μεγάλο γυμναστήριο με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, παγοθεραπεία και steam bath. Το φαγητό είναι πολύ καλό και ο καιρός, εκτός από δύο μέρες που έβρεχε, είναι ζεστός. Ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι ότι προπονούμαι ανάμεσα σε αθλητές παγκοσμίου επιπέδου. Αλλάζει η ψυχολογία σου, βλέπεις την προπόνηση με άλλο μάτι. Αυτή η ατμόσφαιρα σου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να γυμναστείς, να θέλεις να γίνεις καλύτερος, να πας ένα βήμα παραπέρα. Πιστεύω πως ένας αθλητής μόνο θετικά μπορεί να αποκομίσει από μια τέτοια εμπειρία. Όσον αφορά στο προπονητικό κομμάτι, συνεχίζω εδώ το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μου, το οποίο θα ολοκληρωθεί με το Παγκύπριο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Ο επόμενος μου αγώνας είναι οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες τον Απρίλιο».

 

Πρόσφατα άρθρα

Εορτασμοί Ολυμπιακής Μέρας 2019

Αυτή η διαδικτυακή αίτηση εγγραφής είναι για το αγώνισμα των 5χλμ που διοργανώνουν η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), ο Δήμος Στροβόλου και η ...

Όλες οι κυπριακές συμμετοχές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) αναγνώρισε επίσημα την ΚΟΕΑΣ το 1984, γι’ αυτό στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το 1983 στο Ελσίνκι, δύο...

Εξαιρετική εμφάνιση ο Πρωτοπαπάς στην Ιταλία

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χριστόφορος Πρωτοπαπάς στις ιταλικές Άλπεις, ο οποίος κατέλαβε την 28η θέση στη σειρά αγώνων βουνών για...