Home Uncategorized Μεσογειακοί Αγώνες Ταρραγόνα 2018: κυπριακή αποστολή, συμμετοχές και πρόγραμμα - TRACKFIELDCY

Μεσογειακοί Αγώνες Ταρραγόνα 2018: κυπριακή αποστολή, συμμετοχές και πρόγραμμα – TRACKFIELDCY

Την Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 αναχωρεί η κυπριακή αποστολή (Στίβου) για την Ισπανία ενόψει Μεσογειακών Αγώνων. Η κυπριακή Εθνική ομάδα στίβου για τους Μεσογειακούς Αγώνες αποτελείται από 30 άτομα: 24 αθλητές (8 αθλητές και 16 αθλήτριες), 5 προπονητές και ένα γενικό υπεύθενυνο της ομάδας.

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η κυπριακή αποστολή είναι από τις μεγαλύτερες σε Μεσογειακούς Αγώνες, Στην αποστολή υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα κάτι που δείχνει ότι γίνεται σοβαρή δουλειά τόσο από τους αθλητές όσο και από τους προπονητές.

Στους άνδρες, ο μοναδικός αθλητής που συμμετείχε και στην προηγούμενη διοργάνωση είναι ο Απόστολος Παρέλλης. Ο Κύπριος δισκοβόλος επιθυμεί να πάρει το αίμα του πίσω στη δισκοβολία μ’ένα μετάλλιο, καθώς στους Μεσογειακούς στης Μερσίνας (2013) δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση λόγω ενός τραυματισμού.

Στην αποστολή είναι και ο Ανδρέας Χρίστου ο οποίος, όμως, ταλαιπωρείται με τραυματισμούς στα γόνατά του και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα καταφέρει να βρίσκεται στην Ισπανία.

Στις ταχύτητες θα κάνουν το ντεπούτο τους για πρώτη φορά σε Μεσογειακούς Αγώνες οι Παΐσιος Δημητριάδης και Αντρέας Χατζηθεωρή, ενώ στα αγωνίσματα ημιαντοχής θα αγωνιστούν Χρίστος Δημητρίου (800 μέτρα) και Αμίν Χατίρι (1500 μέτρα). Ο Νικόλας Φράγκου θα συμμετάσχει στον αγώνισμα των 3000  μέτρων  στηπλ.

Στο ύψος την δική του μάχη θα δώσει ο Βασίλης Κωνσταντίνου ο οποίος έχει επανέλθει από το τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και προσδοκεί σε μεγάλα άλματα.

Μεγάλοι απόντες από τους αγώνες είναι οι Μίλαν Τραΐκοβιτς και Νίκανδος Στυλιανού. Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης έχει δεχθεί πρόσκληση από το Diamond League στο Παρίσι και έχει επιλέξει να αγωνιστεί εκεί, αναζητώντας μία γρήγορη κούρσα σ’ένα γνώριμο γήπεδο για εκείνον (έτρεξε και περσι εκεί και σημειώσε επίδοση  13.30). Ο Νίκανδρος Στυλιανού στάθηκε τρομερά άτυχος, καθώς το αγώνισμα του επικοντώ ανδρών δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των αγώνων.

Στις γυναίκες υπάρχουν αρκετά πρόσωπα που συμμετείχαν και στην Μερσίνα. Πρόκειται για τις Ελένη Αρτυματά, Ραμόνα Παπαϊωάννου και Νεκταρία Παναγή. Η Ελένη Αρτυματά θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στην κορυφή των Μεσογειακών Αγώνων,  αυτή τη φορά στο αγώνισμα των 400 μέτρων (θα συμμετέχει και στα 200). Στα 100 μέτρα θα αγωνιστεί η Ραμόνα Παπαϊωάννου που προσδοκεί μία καλή εμφάνιση (μετά τους τραυματισμούς που την ταλαιπωρούν) που θα της φέρει το μετάλλιο. Η Νεκταρία Παναγή θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο μήκος, καθώς το 2013 με άλμα στα 6.51 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Σε μήκος και 100 μέτρα θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε Μεσογειακούς Αγώνες οι αδελφές, Φιλίππα και Ολίβια Φωτοπούλου. Στις ταχύτητες θα αγωνιστούν, επίσης, η Ναταλία Χριστοφή και Δήμητρα Αραχωβίτη (100 μέτρα με εμπόδια) ενώ θα σχηματιστούν ομάδες και για 4X100 και 4X400 γυναικών, όπου για τα εν λόγω αγωνίσματα συμπεριλήφθηκαν στην κυπριακή αποστολή οι: Δήμητρα Κυριακίδου, Σάντα Κολομεϊτεβα, Καλλιόπη Κουντούρη, και Χριστιάνα Κατσαρή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πιθανόν να υπάρχουν τροποποιήσεις στις συμμετοχές σε μερικά αγωνίσματα. Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει η συμμετοχή της Καλλιόπης Κουντούρη στα 400 μέτρα και της Σάντα Κολομεϊτεβα στα 200 μέτρα. Η συμμετοχή της Σάντας Κολομεϊτεβα θα εξαρτηθεί από τις επιθυμίες των Ραμόνας Παπαϊωάννου και Ολίβιας Φωτοπούλου για συμμετοχή στο αγώνισμα των 200 μέτρων.

Στις ρίψεις τις δικές τους μάχες θα δώσουν η Ανδρονίκη Λάδα (δισκοβολία) και Χρυστάλλα Κυριάκου (σφυροβολία) οι οποίες θα επιδιώξουν να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις και να πλασαριστούν κοντά στα μετάλλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανδρονίκη Λαδά συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Μεσογειακούς αγώνες, ενώ η Χρυστάλλα Κυριάκου, στην πρώτη της παρουσία σε Μεσογειακούς Αγώνες, θα επιδιώξει να στείλει την σφύρα πάνω από τα 63 μέτρα.

Η Μερόπη Παναγιώτου θα αγωνιστεί κι αυτή για πρώτη φορά σε Μεσογειακούς Αγώνες στα αγώνισμα των 5000 μέτρων, ενώ η Ναταλία Ευαγγελίδου η οποία θα συμμετάσχει προηγουμένως στο World Challenge της Μαδρίτης (και θα μεταβεί από εκεί για την Ταραγγόνα) θα αγωνιστεί σε 800 και 1500 μέτρα.

Στο επικοντώ γυναικών θα αγωνιστεί η Μαρία Αριστοτέλους, η οποία θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον εαυτό της και να πετύχει νέα ατομική επίδοση.

Την αποστολή θα  συνοδεύσουν οι προπονητές: Δημήτρης Ευθυμίου, Αντώνης Γιαννουλάκης, Σπύρος Σπύρου, Γιώργος Σκέντερ και Κώστας Σταθελάκος. Γενικός υπεύθυνος ομάδας έχει οριστεί ο Φίλιππος Χριστοδούλου.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα πιο κάτω:

Αγωνιστικό Πρόγραμμα Μεσογειακών Αγώνων 2018

TRACKFIELDCY

Πρόσφατα άρθρα

Εκτός κλειστού στίβου ο Αμίν Χατίρι

Εκτός από τον κλειστό στίβο αποφάσισε να μείνει ο Αμίν Χατίρι, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και επικεντρώνεται στην...

Ο Πέτρος Κυπριανού μιλάει για όλα! αποκλειστική συνέντευξη

Είναι ο τολμηρός νέος που έφυγε από την Κύπρο με μία βαλίτσα στο χέρι για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ώστε να...

Ανδόρα 2021: παρουσιάστηκε το λογότυπο των ΑΜΚΕ

Το λογότυπο των 19ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ), που θα διεξαχθούν το 2021 στην Ανδόρα, παρουσίασαν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020...
error: Content is protected !!