Home Must Read Ρομαν-ζω Μίλαν Τραΐκοβιτς-Κώστας Δουβαλίδης: μία αληθινή ιστορία φιλίας στο χώρο του αθλητισμού -...

Μίλαν Τραΐκοβιτς-Κώστας Δουβαλίδης: μία αληθινή ιστορία φιλίας στο χώρο του αθλητισμού – TRACKFIELDCY

Αυτός είναι ο αθλητισμός που οραματιζόμαστε και θέλουμε να βλέπουμε. Τον αθλητισμό που να πρεσβεύει την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι, και ο οποίος σε κάνει να μεταμορφώνεσαι, αφενός σε καλύτερο αθλητή και αφετέρου σε καλύτερο άνθρωπο.

του Σάββα Ευαγγελίδη

Το μήνυμα του υγιούς συναγωνισμού και του ευ αγωνίζεσθαι στέλνουν εδώ και  λίγα χρόνια Μίλαν Τραΐκοβιτς και Κώστας Δουβαλίδης.

Με αφορμή μία πολύ δυνατή εικόνα που μας χάρισαν Μίλαν Τραΐκοβιτς και Κώστας Δουβαλίδης μετά τον τελικό των 60 μέτρων με εμπόδια, καθώς πανηγύρισαν μαζί το χρυσό μετάλλιο (του Τραΐκοβιτς) και την 5η θέση (του Δουβαλίδη), δράττομαι της ευκαιρίας να  τους φιλοξενήσω στην TRACKFIELDCY για να μοιραστούν μαζί μας τις θύμισες τους από την γνωριμία τους και την κοινή τους πορεία στο χώρο του κλασσικού αθλητισμού.

Τραΐκοβιτς και Δουβαλίδης μιλούν για την γνωριμία τους πριν από 14 χρόνια στο Λανίτειο Στάδιο στη Λεμεσό, όταν ο πρωταθλητής Ευρώπης ως μικρό παιδάκι συνάντησε τον “μεγάλο” Κώστα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Μοιράζονται μαζί μας την πορεία τους στο χρόνο, στιγμές από την πολύχρονη φιλία τους αλλά και συναισθήματα σεβασμού που τρέφουν ο ένας για τον άλλο.  

gettyimages-1128529880-1024x1024

Μίλαν Τραΐκοβιτς

Τον Κώστα τον είδα πρώτη φορά στο Λανίτειο Στάδιο όταν ήμουν παιδάκι και έκανα προπόνηση εκεί. Ερχόταν για προετοιμασίες στη Κύπρο και είχα την τύχη να τον βλέπω. Όταν τον έβλεπα παρατηρούσα ότι όλες του οι κινήσεις ήταν φαντασμαγορικές και μοναδικές. Εντυπωσιάζομουν από τις κινήσεις του και από τον τρόπο που έτρεχε. Παρατηρούσα  με λεπτομέρεια τις ασκήσεις που έκανε και τον τρόπο που γυμναζόταν και προσπαθούσα να τον μιμηθώ.

Στη συνέχεια, όταν ξεκίνησα τους αγώνες και πήγαινα στην Ελλάδα και τον γνώρισα καλύτερα προσπαθούσα να συνεννοηθώ μαζί του για να τρέξουμε στους ίδιους αγώνες, ώστε να ακολουθήσω κι εγώ. Γνώριζα ότι όταν έτρεχα μαζί του έβγαζα τον καλύτερο μου εαυτό και με βοηθούσε πολύ.

gettyimages-590550588-1024x1024.jpg

Έτσι, δημιουργήθηκε μία φιλία και μία σχέση πολύ καλή μεταξύ μας, η οποία δεν έχει χαλάσει μέχρι σήμερα και παραμένει η ίδια ακόμα και αν έχουμε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι στο γήπεδο. Έχουμε μία εξαιρετική σχέση και είναι ένας άνθρωπος ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ στο να γίνω καλύτερος στην προσπάθειά μου να του μοιάσω.

Ο Κώστας είναι ένα μεγάλος αθλητής, ο οποίος βρίσκεται εδώ και δέκα χρόνια σε πολύ ψηλό επίπεδο. Είναι από τους λίγους Έλληνες αθλητές που έχουν τόση μεγάλη διάρκεια σε τόσο ψηλό επίπεδο και εύχομαι να καταφέρω κι εγώ να κάνω κάτι παρόμοιο, να διατηρηθώ, δηλαδή, χρόνια σε πολύ ψηλό επίπεδο. Δυστυχώς, δεν βρεθήκαμε με τον Κώστα μετά τον αγώνα λόγω κούρασης και λόγω πτήσης, αλλά, είμαι βέβαιος πως με την πρώτη ευκαιρία θα γιορτάσουμε για τις επιτυχίες μας.

Κώστας Δουβαλίδης

Τον Μίλαν τον είχα γνωρίσει πρώτη φορά το 2003 ή 2004 σε προετοιμασία που είχα στο Λανίτειο Στάδιο στη Λεμεσό, όταν τότε έκανε προπόνηση με τον κύριο Πέτρο Ευρυπίδου. Τον θυμάμαι να κάνει εμπόδια. Ήτανε ένα ψηλό και λυγνό παιδί, συμπαθητικός πάντα και θυμάμαι που έκανε εμπόδια και προσπαθούσε να τα περάσει. Το πάλευε (γέλια). Ήτανε στην αρχή της καριέρας του, στα πρώτα του βήματα και ήμουν πολύ χαρούμενος που έβλεπα ένα παιδί να ασχολείται με το άθλημα των εμποδίων.

gettyimages-1128529882-1024x1024 (2).jpg

Με τον καιρό έβλεπα ότι ανέβαινε και τον έβλεπα πάρα πολύ θετικό. Ώσπου, κάποια στιγμή αυτό το παιδάκι άρχισε να εξελίσσεται πάρα πολύ. Τον είχα συναντήσει σε κάποιους αγώνες, όπου έτυχε να αγωνιζόμαστε μαζί σε ορισμένα μίτινγκς στην Κύπρο. Ένιωθα μεγάλη χαρά που αγωνιζόμασταν μαζί και βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο να τρέχουμε δίπλα-δίπλα. Χρόνο με το χρόνο άλλαζε επίπεδο και δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που μου ζήτησε να μάθει πού θα κάνω την επόμενη μου κούρσα. Με χαρά του είπα οτι θα αγωνιστώ στην Θεσσαλονίκη σε ένα μιτινγκ κλειστού και από τότε ξεκίνησε μία πολύ δυνατή και ισχυρή φιλία.

Θυμάμαι ότι μετά είχαμε τρέξει μαζί και σε πανελλήνια πρωταθλήματα και σε παγκύπρια πρωταθλήματα. Φαινότανε σιγά-σιγά ότι αυτό το παιδί θα εξελισσότανε. Αυτό ήταν το θετικό της υπόθεσης.

az_Rio2016_Day012_0833_xgaplus.jpg

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έφτασε εδώ που είναι σήμερα ο Μίλαν. Πρόκεται για μία φιλία πολυ δυνατή που κρατάει χρόνια και θα κρατήσει πάρα πολλά χρόνια απο δω και πέρα. Είτε υπήρχε το μετάλλιο είτε όχι, γιια μένα ο Μίλαν έχει φτάσει πάρα πολύ ψηλά και είμαι βέβαιος ότι έχει να δώσει και άλλα.

Αυτό που είπα και μετά τον αγώνα είναι ότι, αν εγω είμαι δέκα χρόνια σε ψηλό επίπεδο, εύχομαι για τον ίδιο να φτάσει τα είκοσι χρόνια σε ακόμα πιο ψηλό επίπεδο. Να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Έχει να πάρει πάρα πολλά από τον αθλητισμό και να δώσει ακόμια πιο πολλά στον κυπριακό και ελληνικό αθλητισμό.

Έχω να πάρω κι εγώ πάρα πολλά πράγματα από τον ίδιο. Αν εκείνος κάποτε ζητούσε να βρεθεί μαζί μου να κάνουμε αγώνες (γέλια), τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και ζητάω εγώ να βρω που είναι ο Μίλαν, να πάμε να κάνουμε μαζί προπόνηση, να κάνουμε αγώνα και να συναγωνιστούμε. Γιατί, για μένα είναι συναγωνισμός και όχι ανταγωνισμός. Θεωρώ ότι όταν πηγαίνουμε σ’ένα αγωνιστικό χώρο να τρεξουμε δίπλα δίπλα πάμε να συναγωνιστούμε. Εύχομαι να μπορέσει να συνεχίσει στις επόμενες διοργανώσεις όπως ακριβώς τελειώσε στη Γλασκώβη. Να καταφέρει να μπει στα μετάλλια και στην Ντόχα, διότι του αξίζει πρώτα σαν άνθρωπος και μετά ως αθλητής.  Χαίρομαι τόσο πολύ που ζω τον αιώνα των εμποδιστών που φέρνουνε μετάλλια και ειδικότερα χαίρομαι για τα μετάλλια που φέρνει ο Μίλαν.

trai-dou.jpg

Εύχομαι με το μετάλλιο του Μίλαν Τραΐκοβιτς ο αθλητισμός της Κύπρου να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Είναι μια ευκαιρία οι οικογένειες να φέρουν τα παιδιά τους ακόμια πιο κοντά στους αθλητικούς χώρους, γεμίζοντας τα στάδια με παιδάκια που θα θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να γνωρίσουν το κυπριακό αθλητισμό και να  τον ανεβάσουν σε ακόμα πιο ψηλά επίπεδα. Εύχομαι ολόψυχα τα γήπεδα να γεμίσουν με κόσμο, ώστε αυτός ο κόσμος να μπορέσει να μεταφέρει τη δύναμή του σ’εμάς τους αθλητές που ερχόμαστε από πίσω και γεμίζουμε τον χώρο με διακρίσεις.

TRACKFIELDCY

Πρόσφατα άρθρα

Σε ρυθμούς κλειστού στίβου ο Βασίλης Κωνσταντίνου

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του έχει ολοκληρώσει ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος μαζί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2009, Κυριάκο Ιωάννου...

Το τζούντο συνεχίζει την ανοδική του πορεία και στις μικρές ηλικίες

Δύο Παγκύπρια Πρωταθλήματα με μεγάλη συμμετοχή διοργάνωσε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο (ΠΟΤ) το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στην κλειστή αίθουσα «Ελευθερία». Περίπου 200...

Ημερίδα Αγίου Κοσμά: Ζήκος και Καραλής τη διαφορά (αποτελέσματα)

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα διεξήχθη με επιτυχία η ημερίδα στον Άγιο Κοσμά με αγωνίσματα στην κατηγορία ανδρών-γυναικών στο εκεί κλειστό προπονητήριο.
error: Content is protected !!