Home Uncategorized "Πιστεύω ότι κι εσύ έχεις ταλέντο" - TRACKFIELDCY

“Πιστεύω ότι κι εσύ έχεις ταλέντο” – TRACKFIELDCY

“Τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εκπληκτικά όταν η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια συμβαίνει πλάι σε ικανούς ανθρώπους που σε σπρώχνουν να επεκτείνεις, όχι μόνο τις αντοχές σου αλλά και τις δυνατότητές σου. Πιστεύω ότι κι εσύ έχεις ταλέντο.”

Του Αντρέα Γιάφα*

[email protected]

https://www.instagram.com/yiafas/?hl=en

Επιλογή ταλέντων! Πόσο μαγικά ενώνονται οι στιγμές και δημιουργούν μία ιστορία. Κάθε όμορφη ιστορία έχει τη δυνατότητα να ενθουσιάσει, να εμπνεύσει, και να επηρεάσει θετικά. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί σας.

“Επιλογή ταλέντων για τις ακαδημίες ΑΠΟΕΛ”, ο τίτλος της αγγελίας στην εφημερίδα. Ήμουν 13 ετών τότε. Πέρασα από μία δοκιμασία 5 ημερών και με επέλεξαν ανάμεσα από δεκάδες συνομήλικούς μου για τη στελέχωση της ομάδας των U14. Με επέλεξα αλλά εγώ ποτέ δεν κατάφερα να γίνω ο παίχτης που πάντα ονειρευόμουν! 

Εκ των υστέρων, συνειδητοποιώ ότι δεν είχα τα σωστά ερεθίσματα, την απαραίτητη πίστη, στήριξη, και δύναμη από το περιβάλλον μου για να μπορέσω να πιστέψω ότι το σπουδαίο είναι εφικτό. Αρκετά χρόνια μετά συνειδητοποίησα ότι πολύ απλά δεν υπάρχουν ταλέντα. Ταλέντο είναι να μπορείς να ορίσεις την επιτυχία και τις προσδοκίες σου, και να κατακτήσεις όλα όσα εσύ πιστεύεις ότι σου ανήκουν.

Πριν από κάθε μου αγώνα ετοιμάζω ένα πλάνο αγώνα το οποίο και εφαρμόζω. Στον πιο πρόσφατο μαραθώνιο που έλαβα μέρος εφάρμοσα το πλάνο αγώνα που είχα ετοιμάσει τον Νοέμβριο του 2017. Ένα πλάνο που για διάφορους λόγους δεν κατάφερα να εφαρμόσω στις δύο προηγούμενές μου προσπάθειες. Τόσο η έκβαση του αγώνα όσο και το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν τυχαίο. Βασικό μου κίνητρο ήταν να καταφέρω να ολοκληρώσω ότι άφησα στη μέση. Όχι, δεν πρόκειται για απλό εγωισμό ή για κάποια εμμονή σε ατέλειωτους λογαριασμούς. Ήταν μία ακόμα προσπάθεια για προσωπική επιβεβαίωση ότι η επιτυχία κτίζεται και κερδίζεται με την πάροδο του χρόνου και πως ο μόνος τρόπος για να αποτύχεις είναι να τα παρατήσεις. 

Από την μία, πρακτικά, η επίτευξη αυτού του στόχου ήταν πολύ πιο δύσκολη από ότι τις προηγούμενες φορές. Από την άλλη, όμως, είχα στερεά ριζωμένα τα βασικά συστατικά της επιτυχίας. Πιο συγκεκριμένα, είχα θέσει έναν ξεκάθαρο στόχο, πίστη ότι μπορώ να τα καταφέρω, δυνατό κίνητρο, και πολύ πιο ισχυρή γνώση για το πώς να φτάσω εκεί. Κάποιες φορές η δράση και οι ενέργειες που έπρεπε να ακολουθήσω συνέβαιναν μηχανικά και χωρίς τον απαραίτητο ενθουσιασμό. Παρ’ όλα αυτά η εξέλιξη ήταν αναπόφευκτη αφού είχα κατά νου όλα τα προαπαιτούμενα που προανέφερα.

Σπουδαία αποτελέσματα δημιουργούνται μέσα από τις πράξεις για την επίτευξη ενός σπουδαίου στόχου. Το τρέξιμο για μένα είναι απλώς ένας μικρόκοσμος, και ο στόχος μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Ένα εκπληκτικό ρεκόρ, η ιδανική δουλειά, μια ευτυχισμένη οικογένεια, ένας πιστός φίλος, ένας καινούργιος σου εαυτός.

Τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εκπληκτικά όταν η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια συμβαίνει πλάι σε ικανούς ανθρώπους που σε σπρώχνουν να επεκτείνεις όχι μόνο τις αντοχές αλλά και τις δυνατότητές σου. Πιστεύω ότι κι εσύ έχεις ταλέντο! 

* Ο Αντρέας Γιάφας είναι ο διευθυντής της Webarts, ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας, o οποίος σε συνδυασμό με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ασχολείται με τον κλασικό αθλητισμό και απολαμβάνει (στο μέγιστο) τα αγωνίσματα των μεγάλων αποστάσεων. Απολαύστε τις όμορφες σκέψεις που καλλιεργεί ο αθλητισμός. 

TRACKFIELDCY

Πρόσφατα άρθρα

Tokyo2020: δύο συμμετοχές ζητά η Ελλάδα στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο ΣΕΓΑΣ προωθεί συντονισμένη πρόταση μέσω ΕΟΕ ώστε να εγκριθεί από τη ΔΟΕ εκπροσώπηση κατ’ εξαίρεση του συστήματος πρόκρισης (με το οποίο...

Κώστας Πατίνιος: ο δρομέας πίσω από τον ημιμαραθώνιο Λευκωσίας (όλες οι πληροφορίες)

Τρέχουμε όλοι στο κέντρο της Λευκωσίας και απολαμβάνουμε τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης προσφέροντας σε έναν πολύ σημαντικό σκοπό.

Συναντήθηκαν Μάρκαρης-Γεωργαλλίδης με ΚΟΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2019, προγραμματισμένη συνάντηση της ΚΟΕΑΣ με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του...
error: Content is protected !!