Home Must Read Views ΑΜΚΕ 2019: Το ντεμαράζ του στίβου ανέβασε την Κύπρο στην δεύτερη θέση...

ΑΜΚΕ 2019: Το ντεμαράζ του στίβου ανέβασε την Κύπρο στην δεύτερη θέση – TRACKFIELDCY

Πηγή: KOE

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε το Σάββατο η κυπριακή αποστολή την παρουσία της στους 18ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, που φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά στο Μαυροβούνιο!

Η χώρα μας, συγκεκριμένα, κατάφερε στην τελευταία μέρα των Αγώνων να πάρει τα μετάλλια που χρειαζόταν ώστε να υποσκελίσει την Ισλανδία και να καταλάβει τη δεύτερη θέση! Πρόκειται για έναν στόχο που ήταν ο ψηλότερος εφικτός, από τη στιγμή που το Λουξεμβούργο είχε… «καθαρίσει» από την τρίτη κιόλας μέρα την πρωτιά.

Την 5η και τελευταία μέρα των ΑΜΚΕ 2019, η Κύπρος εξασφάλισε τέσσερα χρυσά μετάλλια, τρία αργυρά κι ένα χάλκινο.

Τα τρία από τα χρυσά ήρθαν στο Τένις και δύο από αυτά ήταν στα διπλά Ανδρών-Γυναικών με τις Ραλούκα Σερμπάν-Ελένη Λουκά και τους Λευτέρη Νέο-Μέλιο Ευσταθίου, ενώ το άλλο ήρθε από Σερμπάν και Νέο στο μικτό. Το πρώτο χρονικά χρυσό είχε κατακτηθεί από τον Μάριο Γιάγκου στο ατομικό της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, όπου η Λουίζα Κουρέα πήρε αργυρό. Τα άλλα δύο αργυρά τα πήραν οι εθνικές μας ομάδες στην Πετόσφαιρα (αυτή των Ανδρών το είχε σφραγίσει από την Παρασκευή), ενώ το χάλκινο ήταν αυτό της Ραλούκα Σερμπάν στο μονό (επίσης είχε κριθεί από την Παρασκευή).

Χάρη στα τρία χρυσά του Σαββάτου, λοιπόν, και αφού είχε προηγηθεί το «ντεμαράζ» που έκανε ο Στίβος μας την προηγούμενη μέρα, η Κύπρος κατάφερε στο… νήμα να καταταγεί δεύτερη, ξεπερνώντας την Ισλανδία, που μπαίνοντας στην τελευταία μέρα είχε δύο χρυσά περισσότερα. Η χώρα μας ολοκλήρωσε τους ΑΜΚΕ με 21 χρυσά, 27 αργυρά και 15 χάλκινα, μετρώντας συνολικά 63 μετάλλια.

Πρόκειται για απολογισμό χαμηλότερο σε σχέση με τους ΑΜΚΕ του 2017 στο Σαν Μαρίνο (30 χρυσά, 84 συνολικά μετάλλια) όμως το γεγονός αυτό δεν προβληματίζει, καθώς υπήρξαν προσθαφαιρέσεις σε αθλήματα και σημαντικές διαφοροποιήσεις στον αριθμό των διαθέσιμων μεταλλίων. Δεν είναι τυχαίο πως και το πρωτοπόρο Λουξεμβούργο, που τερμάτισε με 26 χρυσά και 73 συνολικά, μάζεψε φέτος 25 λιγότερα μετάλλια σε σχέση με τη νίκη του πριν από δύο χρόνια, ενώ οι οικοδεσπότες Μαυροβούνιοι, που κατέβηκαν για πρώτη φορά με πλήρη ομάδα, κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ έχασαν και θέση (4οι πρόπερσι, 5οι φέτος).

Φυσικά, υπήρχαν μικρές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν, αν ήταν υπέρ μας, να ανεβάσουν την Κύπρο ακόμη και στην κορυφή καθώς ήταν πραγματικά πολλά τα αργυρά μας μετάλλια που… στο τσακ δεν ήταν χρυσά, ενώ ας μην ξεχνάμε και το χρυσό της Μερόπης Παναγιώτου που οι διοργανωτές… μετέτρεψαν σε αργυρό, μετά από λάθος δικό τους στην κούρσα των 5.000μ. (οι αθλήτριες έτρεξαν έναν γύρο περισσότερο).

Ο πίνακας μεταλλίων των 18ων ΑΜΚΕ:

ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ ΧΡΥΣΑ ΑΡΓΥΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ
1 ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 26 26 21 73
2 ΚΥΠΡΟΣ 21 27 15 63
3 ΙΣΛΑΝΔΙΑ 19 12 23 54
4 ΜΟΝΑΚΟ 14 13 20 47
5 ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 12 6 14 32
6 ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ 9 5 6 20
7 ΜΑΛΤΑ 6 12 9 27
8 ΑΝΔΟΡΑ 3 4 11 18
9 ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ 1 4 6 11

Πρόσφατα άρθρα

Ο Γ.Σ.Πράξανδρος γιορτάζει 100 χρόνια ζωής

Μία ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Γυμναστικού Συλλόγου «Ο Πράξανδρος» Κερύνειας με τη ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυσή...

22ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» (όλες οι πληροφορίες)

Διεξάγεται την προσεχή Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, ο 22ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» , ο οποίος εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Λεμέσια 2019» και ο...

Ναϊρόμπι 2020: τα όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων

Από την 1η Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει η περίοδος εξασφάλισης των ορίων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων που θα διεξαχθεί στη Κένυα τον...
error: Content is protected !!