Home 2019 Παγκύπριο Πρωτάθλημα: ποιες επιδόσεις απειλούνται (preview ανδρών) – TRACKFIELDCY

Παγκύπριο Πρωτάθλημα: ποιες επιδόσεις απειλούνται (preview ανδρών) – TRACKFIELDCY

Περνώντας στο preview των ανδρών και στις επιδόσεις που απειλούνται για την πρώτη μέρα των αγώνων, αξίζει να σημειώσουμε ότι καθοριστικό ρόλο στην σημείωση καλών επιδόσεων έχουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς το Εθνικό Στάδιο του ΓΣΠ δεν φημίζεται για τις καιρικές συνθήκες εντός σταδίου αλλά ούτε για τον τάπητά του.

Επικοντώ ανδρών

Το πρώτο ανδρικό αγώνισμα που θα διεξαχθεί την πρώτη μέρα των αγώνων είναι το επικοντώ ανδρών με τον κάτοχο του Παγκυπρίου ρεκόρ, Νίκανδρο Στυλιανού, να είναι το ακλόνητο φαβορί για το χρυσό. Η επίδοση αγώνων είναι στα 5.50 με τον Κύπριο πρωταθλητή να έχει δηλώσει πρόσφατα ότι στόχος του είναι ένα νέο παγκύπριο ρεκόρ.

Ύψος

Μετά από την απόχη που πραγματοποίησε από τους αγωνιστικούς χώρους ο Κυριάκος Ιωάννου επιστρέφει στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα με στόχο να επιστρέψει στις ψηλές πτήσεις. Στον αγώνα θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κωνσταντίνου που επιστρέφει μετά από τον μικροτραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, όπως ήταν και στους ΑΜΚΕ, θα είναι ο νεαρός Κυριάκος Παμπακάς που έχει εξασφαλίσει το όριο για το Μπόρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Χονδροκούκης θα απουσιάζει, καθώς θα αγωνιστεί σε ένα πολύ δυνατό μιτινγκ στο Σαμορίν.

110μ εμπόδια 

Με  τον μέτρ των υψηλών εμποδίων, Μίλαν Τραΐκοβιτς, να απουσιάζει από το παγκύπριο πρωτάθλημα, φοβαρί για τον αγώνα είναι ο Τάσος Βασιλείου (που ειδικεύεται στο 400αρι με εμπόδια), ενώ την τριάδα αναμένεται να κλείσουν ο δεκαθλητής Κριούκωβ και ο νεαρός (και πολύ υποσχόμενος) Τζιακουρής.

1500 μέτρα

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αγωνίσματα των αγώνων είναι το 1500αρι ανδρών, όπου υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και αναμένεται να κορυφωθεί η αγωνία. Ο Νικόλας Φράγκου ο οποίος επέλεξε το 1500αρι αντί του στηπλ, έχει προβάδισμα έναντι των Πούσκας, Παπαιωάννου και Μιχαηλίδη.

Τριπλούν

Στο τριπλούν εύκολη αναμένεται να είναι η επικράτηση του Λογγίνου Αχιλλέως, ο οποίος βρίσκεται σε πολή καλη αγωνιστική κατάσταση και στοχεύει να ξεπεράσει τα δεξαέξι μέτρα και να σημειώσει νέα ατομική επίδοση.

100 μέτρα

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα 100 μέτρα ανδρών, με τον Αντρέα Χατζηθεωρή να είναι το φαβορί για το χρυσό, μετά το 10.48, που πέτυχε στα Βενιζέλεια, ωστόσο, σε εξίσου καλή αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται Μπίτσυ και Αυγουστίνου, οι οποίοι αν βρεθούν σε καλή μέρα μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Να σημειωθεί ότι ο Παίσιος Δημητριάδης ειναι εκτός διοργάνωσης λόγω ενός τραυματισμού.

Σφαιροβολία

Στην σφαιροβολία Βασίλης Μουαΐμης, Πέτρος Μιτσίδης και Γιώργος Κονιαράκης βρίσκονται πολύ κοντά στις επιδόσεις τους και τα μετάλλια αναμένεται να κριθούν στις λεπτομέρειες.

3000μ. στηπλ.

Στα 3000 μέτρα στηπλ ο Φάνης Πιττάλης, ο οποίος έχει καλύτερη (και φετινή) επίδοση 9.44.71, θα συναγωνιστεί τους Κωνσταντίνο Τιμινή, Γιώργο Τοφή και έναν από τους παλιούς των αγώνων, Χριστόφορο Πρωτοπαπά.

400 μέτρα

Τρομερός ανταγωνισμός ενδέχεται να υπάρχει στο 400άρι ανδρών με τους Χρίστου, Σπύρου, Δημητριάδη, Μπουκάτς και Χριστοφόρου να βρίσκονται πολύ κοντα με βάσει τις επιδόσεις τους, και η υπόθεση των μεταλλίων να είναι ανοικτή για όλους.

TRACKFIELDCY

 

 

Πρόσφατα άρθρα

DL Birmingham: Επιστρέφει Αγγλία με μάχες το Diamond League

Επιστροφή στη δράση για τη σειρά Diamond League με τον 11ο αγώνα (περίπου ένα μήνα μετά) την Κυριακή 18/8 στο Birmingham.

Πρώτη με season best η Ευαγγελίδου στο Leuven

Συνέχεια στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις έδωσε η Ναταλία Ευαγγελίδου σε διεθνές meeting στην βελγική πόλη Leuven. Η αθλήτρια του...

Europe Vs USA: ανακοινώθηκαν οι κορυφαίοι

Ο αγώνας Ευρώπης εναντίον ΗΠΑ “the Match” που θα γίνει στις 9-10 Σεπτεμβρίου στο Minsk, προβάλλεται ιδιαίτερα από την Ευρωπαική Ομοσπονδία που...