Home 2019 Παγκύπριο Πρωτάθλημα: ποιες επιδόσεις απειλούνται (preview γυναικών) - TRACKFIELDCY

Παγκύπριο Πρωτάθλημα: ποιες επιδόσεις απειλούνται (preview γυναικών) – TRACKFIELDCY

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Στίβου αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν αγωνίσματα με έντονο ανταγωνισμό και συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων μέχρι το τέλος. Περνώντας στην ουσία της υπόθεσης  υπάρχουν αρκετά αγωνίσματα στα οποια απειλούνται οι επίδόσεις αγώνων και η trackfieldcy είναι εδώ για να τα παρουσιάσει.

Ξεκινώντας από τις γυναικές, ladies first (ωουυυ γεεεες!), και την σφυροβολία, που είναι και το πρώτο αγώνισμα της πρώτης μέρας.

Σφυροβολία

Η Χρυστάλλα Κυριάκου δεν θα δυσκολευτεί για άλλο ένα χρυσό σε παγκύπριο πρωτάθλημα, ωστόσο, η επίδοση αγώνων της Σκεύης Θεοδώρου με 65.92 φαντάζει μακρινός στόχος.

3000μ στηπλ

Στα 3000 μέτρα με φυσικά εμπόδια παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς, μάχη θα γίνει μεταξύ Χρυστάλλας Χατζηπολυδώρου και Στέλλας Χριστοφόρου, οι οποίες έχουν ατομικά 10:40.00 και 10:43.00 αντίστοιχα. Πολύ πιθανόν να γίνει και νέα επίδοση αγώνων, καθώς το ρεκόρ σημειώθηκε πέρσι στο Παραλίμνι από την Χατζηπολυδώρου, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και μπορει να τρέξει γρηγορότερα.

Μήκος

Στο μήκος, η πρώτη δυάδα θεωρείται κλειστή με την κορυφαία τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα, Νεκταρία Παναγή, να δηλώνει παρούσα για άλλη μια φορά και να είναι το ακλόνητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Η Παναγή που ουσιαστικά μόλις έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της και μπαίνει στην αγωνιστική περίοδο, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, μπορεί να απειλήσει την δική της επίδοση αγώνων με 6.59, που σημείωσε στην Λευκωσία την ολυμπιακή χρονιά του 2016. Ωστόσο, ανταγωνιστική και έτοιμη για μεγάλα πράγματα είναι η πολλά υποσχόμενη, Φιλίππα Φωτοπούλου, η οποία με την επιστροφή της στην Κύπρο έχει σταθεροποιηθεί στις επιδόσεις της.

100μ εμπόδια

Στα εμπόδια μεγάλη απούσα στο αγώνισμα θα είναι η Ναταλία Χριστοφή, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, ενώ, μεγάλο φαβορί θεωρείται, η Δάφνη Γεωργίου, η οποία είναι σε θέση να απειλήσει το ρεκόρ της Μορφώ Μπαούρδα στα 13.60.

Ακοντισμός

Στον ακοντισμό γυναικών, όπου ο κυπριακός στίβος νοσεί σε διεθνές επίπεδο, το χρυσό μετάλλιο διεκδικούν Χριστιάνα Έλληνα και Γεωργία Παραδοπούλου με επιδόσεις 43.62 και 43.30 αντίστοιχα.

Σφαιροβολία

Στην σφαιροβολία, φαβορί για το Χρυσό μετάλλιο είναι η Στυλιάνα Κυριακίδου, με 14.12, ωστόσο, απίθανο φαντάζει να πλησιάσει την επίδοση της Γαβριέλλας Φελλά με 16.26μ.

100 μέτρα

Ενφιαφέρουσα κούρσα θα πραγματοποιηθεί στα 100 μέτρα γυναικών, όπου Φωτοπούλου και Παπαϊωάννου θα αναμετρηθούν για τρίτη συνεχόμενη φορά εντός μίας εβδομάδας. Σε καλή κατάσταση είναι και η Ανδρέου μετά και το καλό 60αρι που πραγματοποίησε στον κλειστό στίβο και συνεπώς όλα είναι ανοικτά στην κούρσα της μίας ανάσας. Απλησίαστη επίδοση για την ώρα μοιαζει το 11.25 της Παπαϊωάννου που σημειώσε το 2016, το οποίο αποτέλεσε εθνικό ρεκόρ και όριο για την Ολυμπιάδα.

1500 μέτρα

Στο 1500αρι μεγάλο φαβορί είναι η Ναταλία Ευαγγελίδου, η οποία έχει και την επίδοση αγώνων με 4:15.95, την οποία και θα προσπαθήσει να καταρρίψει καθώς έχει σκοπό να δώσει γρήγορο ρυθμό στην κούρσα. Στον ίδιο αγώνα θα ακολουθήσει η Μερόπη Παναγιώτου, η οποία θα προσπαθήσει να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται και να τρέξει κάτω από τα 4:20.00, σημειώνοντας νέα ατομική επίδοση.

Δισκοβολία

Στην δισκοβολία ακλόνητο φαβορί είναι η Ανδρονίκη Λαδά, η οποία με την εμφάνιση της στους ΑΜΚΕ με βολή στα 54.60, δείχνει ότι βρίσκει ξανα ρυθμό και προσδωκεί σε μία καλή εμφάνιση. Το ρεκόρ αγώνων της ανήκει με 56.39 και είναι στο χέρι της να το καταρρίψει.

400 μέτρα

Στο 400άρι γυναικών τις εντυπώσεις κλέβει η Ελένη Αρτυματά, η οποία πριν από λίγες μέρες έτρεξε στην Πολωνία για δεύτερη συνεχόμενη φορά κάτω από τα 52 δευτερόλεπτα. Η Κύπρια πρωταθλήτρια, η οποία κυνηγάει και το όριο των 51.80, ειναι η record woman των αγώνων με 51.91, και αν προσπαθήσει να εξασφαλίσει το όριο (και δεν τρέξει συντηριτικά), θέτει σοβαρές υποψηφιότητες να καταρρίψει το δικό της ρεκόρ αγώνων. Στο 400αρι, η Καλλιόπη Κουντούρη, η οποία παρουσιάζει ανοδική πορεία τα τελευταία δύο χρόνια, θα προσπαθήσει να τρέξει κάτω από τα 54 δευτερόλεπτα. Ανταγωνιστική στην κούρσα αναμένεται να είναι και η Χριστιάνα Κατσαρή.

TRACKFIELDCY

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα

DL Birmingham: Επιστρέφει Αγγλία με μάχες το Diamond League

Επιστροφή στη δράση για τη σειρά Diamond League με τον 11ο αγώνα (περίπου ένα μήνα μετά) την Κυριακή 18/8 στο Birmingham.

Πρώτη με season best η Ευαγγελίδου στο Leuven

Συνέχεια στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις έδωσε η Ναταλία Ευαγγελίδου σε διεθνές meeting στην βελγική πόλη Leuven. Η αθλήτρια του...

Europe Vs USA: ανακοινώθηκαν οι κορυφαίοι

Ο αγώνας Ευρώπης εναντίον ΗΠΑ “the Match” που θα γίνει στις 9-10 Σεπτεμβρίου στο Minsk, προβάλλεται ιδιαίτερα από την Ευρωπαική Ομοσπονδία που...