Home Athletics Cyprus Championships Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα - TRACKFIELDCY

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα – TRACKFIELDCY

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Στίβου το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου.

Το εθνικό μας πρωτάθλημα αποτέλεσε την ευκαιρία για αρκετούς αθλητές και αρκετές αθλήτριες να δείξουν, πρώτα στους εαυτούς τους και μετά στο κοινό ότι ξεπέρασαν τις δύσκολες περιόδους και είναι έτοιμοι/ες να διεκδικήσουν μεγάλα πράγματα.

Το πρωτάθλημα επίσης ήταν η ευκαιρία για το πρόσωπο των αγώνων, Απόστολο Παρέλλη, να κάνει την μεγάλη βολή που θα τον έστελνε στην Ντόχα. Ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο εγχώριο στιβικό γεγονός της χρονιάς έβγαλε στην επιφάνεια το μεγάλο κενό που υπάρχει σε μερικά αγωνίσματα, όπου ο κυπριακός στίβος νοσεί σε διεθνές επίπεδο.

Ανανμφίβολα αν έπρεπε να χρήσουμε MVP των αγώνων αυτός θα ήταν ο Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος μπήκε ζεστός στον αγώνα και από την πρώτη κιόλας βολή έδειξε ότι η υπόθεση “όριο” θα ξεκαθαρίσει. Ο Παρέλλης αποτελεί το μεγαλύτερο παράδειγμα σταθερότητας στον αθλητικό χώρο, καθώς εδώ και μία δεκαετία δηλώνει “παρών” σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σημειώνοντας επιδόσεις πάνω από τα 62 μέτρα.

Στα θετικά των αγώνων τα 100αρια Ολίβιας Φωτοπούλου και Ραμόνας Παπαιωάννου με 11.45 (ατομική επίδοση) και 11.49 (καλύτερη φετινή) αντίστοιχα, ενώ πολύ καλά ήταν και τα 200αρια τους, επιβεβαίωνοντας την άποψη ότι η Κύπρος τα επόμενα χρόνια θα έχει δύο πολύ καλές αντιπροσώπους στα σπριντ σε διεθνές επίπεδο. Πολλά υποσχόμενη και η νεαρή Σάντα Κολομείτεβα από την οποία περιμένει αρκετά ο κυπριακός στίβος στο μέλλον. Στα σπριντ ξεχώρισε και η εξασφάλιση του ορίου πρόκρισης στα 100 μέτρα της Παρασκευής Ανδρέου με 11.90.

Σταθερότητα έδειξε η Ελένη Αρτυματά στο 400αρι, με 52.45, η οποία σε δηλώσεις της μετά τον αγώνα ανέφερε ότι οι τουρ αγώνων στο εξωτερικό ήταν κουραστικό και χρειάζεται λίγη ξεκούραση ενόψει συνέχειας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το μήκος γυναικών με την Νεκταρία Παναγή να έχει έγκυρο άλμα στα 6.41μ, και να δείχνει έτοιμη τον επόμενο μήνα να διεκδικήσει το όριο για Ντόχα. Ταυτόχρονα, πάρα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Φιλίππα Φωτοπούλου, η οποία είχε πολύ καλά άλματα και ολοκλήρωσε τον αγώνα στα 6.35. Δεδομένου ότι η Φωτοπούλου θα αγωνιστεί στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα στην Νάπολη δεν αποκλείεται να την δούμε να σημειώνει νέα ατομική επίδοση πάνω από τα 6.45μ.

Ευχάριστη έκπληξη των αγώνων, η επίσημη επιστροφή της Λεοντίας Καλλένου, η οποία μετά την απόχη επέστρεψε στις νίκες και είναι έτοιμη να διεκδικήσει πιο μεγάλα άλματα κοντά στο 1.80.

Ωστόσο, το παγκύπριο πρωτάθλημα φανέρωσε και το κενό που υπάρχει σε ορισμένα αγωνίσματα στα οποία δεν υπάρχει “βάθος”, όπως για παράδειγμα το ακόντιο γυναικών, η σφαιροβολία ανδρών και γυναικών, τα αγωνίσματα αντοχής και ημιαντοχής και η δισκοβολία γυναικών. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει την Κυπριακή Ομοσπονδία και να επενδύσει στους νέους/ες αθλητές/ριες.

TRACKFIELDCY

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα

Tokyo2020: δύο συμμετοχές ζητά η Ελλάδα στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο ΣΕΓΑΣ προωθεί συντονισμένη πρόταση μέσω ΕΟΕ ώστε να εγκριθεί από τη ΔΟΕ εκπροσώπηση κατ’ εξαίρεση του συστήματος πρόκρισης (με το οποίο...

Κώστας Πατίνιος: ο δρομέας πίσω από τον ημιμαραθώνιο Λευκωσίας (όλες οι πληροφορίες)

Τρέχουμε όλοι στο κέντρο της Λευκωσίας και απολαμβάνουμε τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης προσφέροντας σε έναν πολύ σημαντικό σκοπό.

Συναντήθηκαν Μάρκαρης-Γεωργαλλίδης με ΚΟΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2019, προγραμματισμένη συνάντηση της ΚΟΕΑΣ με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του...
error: Content is protected !!