Home Athletics Competition Day 1: μπαίνει στη μάχη η Κύπρος (κυπριακές συμμετοχές)

Competition Day 1: μπαίνει στη μάχη η Κύπρος (κυπριακές συμμετοχές)

Βρισκόμαστε μόλις δύο ώρες από την έναρξη του ευρωπαικού πρωταθλήματος ομάδων με την κυπριακή αποστολή να δηλώνει έτοιμη και μάχιψη ενόψει της αγωνιστικής δράσης.

Αυξημένη η θερμοκαρασία, γεγονός που βολεύει την κυπριακή ομάδα μιας και είμαστε συνηθισμένοι σε θερμά κλίματα σε αντίθεση με τις αντίπαλες εθνικές ομάδες.

Πρώτη στην βαλβίδα μπαίνει η Χρυστάλλα Κυριάκου σ στις 15:00 με στόχο να πλασαριστεί στην πρώτη 5αδα με βολή κοντά στα 61 μέτρα και να χαρίσει τους πρώτους πολύτισμους βαθμούς στην εθνική ομάδα. Στην συνέχεια, η Μαρία Αριστοτέλους θα αγωνιστεί στο άλμα επί κοντώ και θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την ατομική της φετινή επίδοση με 3.70.

Χριστιάνα Κατσαρή και Νεόφυτος Γεωργίου θα ρικτούν στην μάχη των χαμηλών εμποδιών στις 16:30 και 16:45 αντίστοιχα, ενώ αμέσως μετά στις 17:05 η Χριστοδούλου Μαρία θα αγωνιστεί στο τριπλούν γυναικών με καλύτερη και φετινή επίδοση 12.66.

Στα 100αρι λίγο μετά τις 17:00 θα αγωνιστούν Μίλαν Τραίκοβιτς και Ολίβια Φωτοπούλου, ενώ εκτός συναγωνισμού θα μπουν και η Ραμόνα Παπαιωάννου και Αντρέας Χατζηθεωρή. Πολλές είναι οι προσδοκίες της αποστολής στα σπριντ, καθώς διαθέτουμε υψηλού επιπέδου αθλητές που μπορούν να κάνουν την υπέρβαση και να υπάρχει μεγάλη συγκομιδή βαθμών.

Την ίδια ώρα (17:15) αγωνίζεται και ο Σπύρος Σάββα στον ακοντισμό, ο οποίος θα κληθεί να σημειώσει βολή κοντά στην ατομική του επίδοση, δηλαδή στα 70-71 μέτρα, ενώ στην σφαιροβολία θα αγωνιστεί ο Γιώργος Κονιαράκης, ο οποίος θα αναζητήσει βολή πέραν των 16.36 μέτρων που είναι και η ατομική του επίδοση.

Στις 17:45 η Ναταλία Ευαγγελίδου θα μπει στο πρώτο αγώνισμα ημιαντοχής και θα προσπαθήσει να βρίσκεται κοντά στην πρώτη τριάδα, πραγματοποιώντας κούρσα κάτω των 2.05.00, ενώ την σκυτάλη των δρόμων θα δώσει στην Μερόπη Παναγιώτου, η οποία θα αγωνιστεί στα 3000μέτρα και θα προσπαθήσει να τρέξει κάτω από τα 9;35 που είναι και η ατομική της επίδοση.

Στις 18:20 αγωνίζεται στο ύψος ο πολύπειρος Κυριάκος Ιώαννου, ο οποίος θα προσπαθήσει να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα με άλματα πάνω από τα 2.15.

Την ίδια ώρα θα μπει στο κουλουάρ η Ελένη Αρτυματά, η οποία έχει και την καλύτερη επίδοση στο 400 με φετινό 51.67 και στην οποία εναποθέτει πολλές από τις ελπίδες της η κυπριακή αποστολή.

Μεγάλ μάχη αναμένεται να δοθεί στο μήκος ανδρών με τον νεαρό Χρίστο Παντελίδη να έχει τις δυνατότητες για ένα καλό άλμα μεταξύ των 7.35-7.45. Στην δισκοβολία θα αγωνιστεί η Αντρονίκη Λαδά με φετινή επίδοση 54.60, η οποία με μία καλή εμφάνιση με βολές κοντά στο φετινό της ρεκόρ θα δώσει σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα.

Στο φινάλε έχουμε δύο δρομικά αγωνίσματα με την Χατζηπολυδώρου Χρυστάλλα στα 3000 στηπλ και τον Νικόλα Φράγκου στα 5000 μέτρα, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τις κούρσες τακτικής.

Στις σκυταλοδρομίες τις ομάδες συμπληρώνουν στους άντρες ο Χατζηθεωρή, Μπίτσι, Σταύρου και Αντρέου, ενώ στις γυναίκες την ομάδα συμπληρώνει η ομάδα του ομοσπονδιακού προπονητή Αντώνη Γιαννουλάκη με τις αδερφές Φωτοπούλου (Ολίβια και Φιλίππα), Ραμόνα Παπαιωάννου και Ελένη Αρτυματά.

Πρόσφατα άρθρα

Εκτός κλειστού στίβου ο Αμίν Χατίρι

Εκτός από τον κλειστό στίβο αποφάσισε να μείνει ο Αμίν Χατίρι, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και επικεντρώνεται στην...

Ο Πέτρος Κυπριανού μιλάει για όλα! αποκλειστική συνέντευξη

Είναι ο τολμηρός νέος που έφυγε από την Κύπρο με μία βαλίτσα στο χέρι για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ώστε να...

Ανδόρα 2021: παρουσιάστηκε το λογότυπο των ΑΜΚΕ

Το λογότυπο των 19ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ), που θα διεξαχθούν το 2021 στην Ανδόρα, παρουσίασαν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020...
error: Content is protected !!