Home Interviews Coaches Συνέντευξη Περικλή Μάρκαρη: απόηχος από Βαράζντιν και στο βάθος Ντόχα

Συνέντευξη Περικλή Μάρκαρη: απόηχος από Βαράζντιν και στο βάθος Ντόχα

Με αφορμή το πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων αλλά και το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Ντόχα, η trackfieldcy, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ, Περικλή Μάρκαρη. Ο κος Μάρκαρης δεν δίστασε να εκφράσει την περηφάνια του για την προσπάθεια που έγινε από τα παιδιά της εθνικής ομάδας αλλά ταυτόχρονα, δηλώνει ότι η κυπριακή ομοσπονδία στίβου είναι σε ετοιμότητα, ώστε η εθνική να επιστρέψει ξανά στην δεύτερη κατηγορία.

του Σάββα Ευαγγελίδη

1.Αρχικά, θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε και επίσημα στο αθλητικό portal, trackfieldcy, και ταυτόχρονα να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο που αφιερώσατε να μας χαρίσετε λίγα λόγια.

Κατ’αρχήν ευχαριστώ για την φιλοξενία και για την προβολή που προσφέρετε διαδικτυακά στον κυπριακό κλασσικό αθλητισμό. Το επίπεδο του κυπριακού στίβου, οι επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών μας και οι θυσίες που γίνονται από πλευράς κυρίως των αθλητών, των αθλητριών και των προπονητών μας, αξίζουν μεγαλύτερης προβολής από αυτής που τυγχάνουν σήμερα.

2.Ως πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Στίβου, πως αξιολογείτε τη παρουσία της εθνικής ομάδας;

Αναφορικά με την πρόσφατη εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας στίβου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, μόνο περηφάνια μπορούμε και δικαιούμαστε να νιώθουμε. Σ’ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, υψηλού επιπέδου, δώσαμε τη μάχη για την υπέρβαση. Οι πλείστοι αθλητές μας πλησίασαν ή ξεπέρασαν τις φετινές τους ατομικές επιδόσεις.

Η βαθμολογική μας συγκομιδή ήταν πολύ καλή. Δυστυχώς, όμως, μας στοίχησαν μερικές ατυχίες, όπως μια εσφαλμένη εκκίνηση και ένας τραυματισμός στον αγώνα. Τερματίσαμε στην 9 θέση, πάνω από το Λουξεμβούργο, τη Γεωργία και τη Μάλτα.

3.Με λίγα λόγια επηρέασαν οι αλλαγές που έγιναν από πλευράς ευρωπαϊκής ομοσπονδίας;

Λόγω της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για αλλαγή του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στη Super League, η ζώνη της διαβάθμισης αυξήθηκε μόνο για φέτος από 3 σε 5 χώρες. Συνεπώς, η Κύπρος έπεσε θύμα αυτής της διαρθρωτικής αλλαγής και έπεσε στην Γ’ Κατηγορία. Ασφαλώς η επόμενη μέρα μας βρίσκει σε ετοιμότητα και διάθεση να προετοιμάσουμε την ομάδα για να πετύχουμε την επιστροφή μας στη Β´ Κατηγορία σε 2 χρόνια.

4.Και λίγα λόγια ενόψει Παγκοσμίου Πρωταθλήματος;

Η φετινή χρονιά κορυφώνεται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Με χαρά είδαμε 4 αθλητές μας να έχουν πετύχει τα όρια συμμετοχής. Είναι τιμή για την μικρή μας Κύπρο να έχει τόσο μεγάλη και αξιόλογη εκπροσώπηση. Ελπίζουμε ότι η τετράδα αυτή θα μεγαλώσει. Εύχομαστε καλή επιτυχία σε όλους τους κορυφαίους μας αθλητές και αθλήτριες που θα βρεθούν στην Ντόχα. Με μεγάλη ικανοποίηση μπορούμε να αναφέρουμε ότι, κατόπιν αιτήματος της ΚΟΕΑΣ, μετά από αρκετά χρόνια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου θα μεταδωθεί ζωντανά από το ΡΙΚ, το οποίο ευχαριστούμε.

TRACKFIELDCY

Πρόσφατα άρθρα

Εκτός κλειστού στίβου ο Αμίν Χατίρι

Εκτός από τον κλειστό στίβο αποφάσισε να μείνει ο Αμίν Χατίρι, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και επικεντρώνεται στην...

Ο Πέτρος Κυπριανού μιλάει για όλα! αποκλειστική συνέντευξη

Είναι ο τολμηρός νέος που έφυγε από την Κύπρο με μία βαλίτσα στο χέρι για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ώστε να...

Ανδόρα 2021: παρουσιάστηκε το λογότυπο των ΑΜΚΕ

Το λογότυπο των 19ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ), που θα διεξαχθούν το 2021 στην Ανδόρα, παρουσίασαν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020...
error: Content is protected !!