Home Athletics Ευρώπη Vs ΗΠΑ: επιδόσεις πυροτεχνήματα αλλά χαμηλό το επίπεδο

Ευρώπη Vs ΗΠΑ: επιδόσεις πυροτεχνήματα αλλά χαμηλό το επίπεδο

Ο αγώνας Ευρώπης – ΗΠΑ διεξάγεται στο Μινσκ με τις δύο ελληνικές συμμετοχές της Α’ ημέρας να καταλαμβάνουν τη 2η θέση.

Με τους αγώνες (και κυρίως τις ΗΠΑ) να μην έχουν και πολλά από τα κορυφαία τους ονόματα, φαίνεται ότι η διοργάνωση στερείται επιπέδου. Ένα ελαφρυντικό μπορεί να δοθεί, καθώς σε λίγες εβδομάδες είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα και πολλοί αθλητές προτιμούν να βρουν το τελικό τους φορμάρισμα πριν το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς.

Σε καλό επίπεδο πάντως τόσο οι ρίψεις και ιδιαίτερα η σφαίρα με Hill, Bukowiecki. όσο και τα κάθετα άλματα με Nedasekau και Sidorova να πρωταγωνιστούν – μάλιστα ο κανονισμός για τις 8 συνολικά επιτρεπόμενες προσπάθειες στέρησε ίσως καλύτερες επιδόσεις.

Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, στο επί κοντώ, τρεις ημέρες μετά τον τελικό D.L. στις Βρυξέλλες, οι πρωταγωνίστριες ήταν οι ίδιες, αλλά με νικήτρια τώρα την Anzhelika Sidorova. H Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε επιτυχώς στα 4,60μ. και πέρασε μετά με την πρώτη και τα 4,70μ. Αντίστοιχα έκανε και η Sidorova που μετά έβαλε στα 4,80μ. και πέρασε με τη δεύτερη.

Η Στεφανίδη με ένα χαμένο άλμα στα 4,75μ. κι άλλα δύο στα 4,80μ. όπως και η Nageotte με δύο κι ένα, αντίστροφα, καθώς και η Bengtsson με δύο χαμένα στα 4,80μ. φτάνοντας στα 8 άλματα, έμειναν στις επόμενες θέσεις.

Στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε με άκυρο, έκανε 8,10μ. στη δεύτερη του προσπάθεια και 8,17μ., στην τρίτη που ήταν τελικά και η καλύτερη και του έδωσε τη δεύτερη θέση σε μια τριπλή ισοπαλία.

Ο Αμερικανός Simpson (που ήταν 8ος στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ) έκανε τόσο στο πρώτο όσο και στο τελευταίο του άλμα 8,17μ., βελτιώνοντας κατά 2εκ. το ατομικό του, ενώ και ο Caceres έφτασε στην επίδοση αυτή.

WL ο Nedasekau

Ο Maksim Nedasekau …εντός έδρας, αρχικά πήρε τη νίκη με 2,33μ. που πέρασε με την πρώτη (στο 8ο συνολικά άλμα του) ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ και καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο – κι ενώ ο Ilya Ivanyuk απέτυχε μια φορά στα 2,35μ. κάνοντας το 8ο και τελευταίο του άλμα.

Μετά ο Nedasekau ως νικητής συνέχισε στα 2,35μ. που πέρασε με τη δεύτερη ενώ προσπάθησε και για νέο ρεκόρ στα 2,37μ. που θα ήταν και εθνικό (O Nabokau που τώρα ήταν 4ος, έχει από πέρυσι 2,36μ.)

Καλές επιδόσεις στις ρίψεις

Η Perkovic στην 5η της προσπάθεια πήρε πρωτοπορία και στην έκτη της έριξε 67,65μ. στη δισκοβολία. Ο Fajdek σημείωσε 80,71μ. στη σφυροβολία και κοντά στη φετινή του επίδοση των 80,88μ.
Ο Hill έριξε 22,35μ. στη σφαιροβολία βελτιώνοντας αρκετά τη φετινή του επίδοση ενώ ο Bukowiecki πλησίασε, με 21,92μ., στα 5 εκατοστα το ατομικό του ρεκόρ που πέτυχε φέτος.
Στον ακοντισμό η Winger στην τελευταία της βολή με 64,63μ. ξεπέρασε την Khaladovich.

Άλλα ενδιαφέροντα

Σε επίπεδο επιτυχιών, η πιο σπουδαία συμμετοχή ήταν της Allyson Felix -που επανέρχεται μετά τη γέννηση της κόρης της- και τερμάτισε δεύτερη στο 400αρι όπου κέρδισε με 51.01 η Jonathas.

Στα στηπλ νικητής προέκυψε ο Kebenei, καθώς Bor και Ferlic ακυρώθηκαν για παράβαση διαδρόμου.

Στο τριπλούν γυναικών – όπου δεν μπόρεσε λόγω ασθένειας να πάει η Παπαχρήστου – κέρδισε με 14,36μ. η Tori Franklin (που έχει Έλληνα προπονητή, τον Ανδρέα Παύλου και είχε κάνει και μέρος της προετοιμασίας της και στο ΟΑΚΑ).

Πηγη: StivoZ.gr

TRACKFIELDCY

Πρόσφατα άρθρα

Παγκύπρια πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου (όλες οι πληροφορίες)

Αρχή στα παγκύπρια πρωταθλήματα κάνουμε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, με τα παγκύπρια πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου, τα οποία θα διεξαχθούν στο Δασικό...

Δεύτερη ημερίδα Αγίου Κοσμά

Η δεύτερη ημερίδα της σεζόν σε επίπεδο Ανδρών/Γυναικών, θα γίνει την Κυριακή (26/2) στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Έμεινε για ένα μήνα χωρίς άλματα και πάει Αθήνα

Εκτός αλμάτων έμεινε ο Νίκανδρος Στυλιανού τον τελευταίο ένα μήνα, καθώς οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την απουσία κλειστού προπονητηρίου δεν...
error: Content is protected !!