Home Athletics Cyprus Championships Χρύση Νίκη στον Ιωάννου, αργυρές Νίκες για Παρέλλη, Αρτυματά και Τραΐκοβιτς (όλες...

Χρύση Νίκη στον Ιωάννου, αργυρές Νίκες για Παρέλλη, Αρτυματά και Τραΐκοβιτς (όλες οι δηλώσεις)

Μέσα σε μία όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η βράβευση της ΚΟΕΑΣ, χθές Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019 στο Columbia Plaza στη Λεμεσό.

Τιμώμενα πρόσωπα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Στίβου για την πολύχρονη προσφορά τους στον κυπριακό αθλητισμό σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν οι Απόστολος Παρέλλης, Μίλαν Τραΐκοβιτς, Ελένη Αρτυματά και Κυριάκος Ιώαννου.

Πρώτη τιμώμενη η κορυφαία Κύπρια αθλήτρια, Ελένη Αρτυματά, η οποία παρέλαβε το μετάλλιο της αργυρής νίκης. Η Ελένη Αρτυματά δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την όμορφη βραδιά δηλώνοντας:

“είναι ωραίο να σε επιβραβεύουν για τις επιτυχίες, γιατί μέσα από τις επιτυχίες επιβραβεύονται οι προσπάθειες και οι δυσκολίες του κάθε αθλητή. Χωρίς την συμβολή της ομοσπονδίας τίποτε δεν θα ήταν εφικτό σε όλη την πορεία μας.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια εμφανώς συγκινημένη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικογένειά της και στον αείμνηστο πατέρα της:

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, ωστόσο, θα ήθελα να ευχαριστήσω, αν μου επιτρέπετε κάποια πρόσωπα ξεχωριστά, τα οποία συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του για τις επιτυχίες μου. Αρχικά, να ευχαριστήσω την μεγαλύτερη φίλαθλο του στίβου που γνωρίζω, την Άντρη Σιάλου. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Αντώνη Γιαννουλάκη για την υπέροχη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, τον σύντροφο της ζωής μου, Πάνο, αλλά και τους γονείς μου, την μητέρα μου και τον αείμνηστο πατέρα μου”.

Δεύτερος τιμώμενος της βραδιάς επίσης με μετάλλιο αργυρής νίκης, ο κορυφαίος Κύπριος δισκοβόλος, Απόστολος Παρέλλης. Ο Κύπριος πρωταθλητής χαίρετησε την συνάντηση δηλώνοντας: “οι αθλητές χρειάζονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, χρειάζονται στήριξη και επιβράβευση. Είναι ένα κίνητρο για να προχωρούμε. Ευχαριστώ την ομοσπονδία, ευχαριστώ την οικογένειά μου που ναι δίπλα μου, τους προπονητές μου, Κώστα Σταθελάκο και Κυριάκο Βασιλειάδη. Έρχεται ολυμπιακή χρονιά, έχω εξασφαλίσει το ολυμπιακό όριο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής χρονιάς”.

Τρίτος τιμώμενος, ο φετινός πρωταθλητής Ευρώπης, Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος παρέλαβε το αργυρό μετάλλιο της Νίκης και ευχαρίστησε και αυτός με την σειρά του την ομοσπονδία για την πίστη που έδειξε στο πρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια. Ο κορυφαίος εμποδιστής δήλωσε χαρακτηριστικά: “ευχαριστώ και συγχαίρω τα τιμώμενα πρόσωπά της βραδιάς, διότι χάρη σε αυτούς εγίνα καλύτερος αθλητής. Όντας μικρότερος σε ηλικία, όλα αυτά τα χρόνια τους παρακολουθούσα με θαυμασμό και προσπαθούσα πάντα να φτάσω στο δικό τους επίπεδο. Είμαι χαρούμενος που σήμερα είμαι κι εγώ τιμώμενο πρόσωπό δίπλα τους. Για όλα αυτά ευθύνεται βέβαια και ο προπονητής μου, Αντώνης Γιαννουλάκης και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου που βρίσκεται σήμερα εδώ, την σύντροφο μου Νίκη, που απορώ πως δεν με χώρισε ακόμη (γέλια). Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου που βρίσκεται καθημερινά δίπλα μου, αλλά και τον φίλο μου Ορλάντο (Ορτέγα), ο οποίος με βοηθάει καθημερινά στις προπονήσεις, ώστε να γίνομαι καλύτερος.”

Τελευταίο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, ο κορυφαίος Κύπριος αθλητής, Κυριάκος Ιώαννου, στο οποίο δόθηκε το μετάλλιο της χρυσής Νίκης. Ο Ιωάννου ξεκίνησε τον λόγο του λέγοντας: “μπορεί σε αυτή την βράβευση να ξεχωρίζω ως τιμώμενο πρόσωπό, ωστόσο και οι άλλοι τρεις συναθλητές μου είναι ξεχωριστοί και τους αξίζει αυτή η αναγνώριση”.

Ο ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητές ερωτηθείς για την αθλητική στιγμή με τα πιο έντονα συναισθήματα απάντησε: “να ξεχωρισώ κάτι; τα πιο έντονα συναισθήματα δεν ήταν από μετάλλιο αλλά όταν πήρα το όριο πρόκρισης για την ολυμπιάδα του 2004. Δεν πίστευτα ποτέ μου ότι θα βρεθώ σε Ολυμπιάδα. Ποιος να με ήξερε μέσα στο στάδιο; η μάνα μου και ο πατέρας μου (γέλια). Ήμουν μικρός, δεν πίστευτα να με γνώριζε κάποιος. Είχε 65.000 το στάδιο, οι μισοί φώναζαν “Κυριάκος” και οι άλλοι μισοί “Κύπρος”. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που τα είχα χάσει και δεν μπορούσα να κάνω άλμα. Ασφαλώς, όμως, το πρώτο μετάλλιο είναι πάντα ξεχωριστό και είναι κάτι που μένει. Πραγματικά, είναι μεγάλη τιμή για μένα. Το να με βραβεύει η ομοσπονδία μου με την ύψιστη τιμή που μπορεί να κάνει ασφαλώς με συγκίνεί. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, κο Περικλή Μάρκαρη, τον γενικό διευθυντή, κ Αντώνη Γιωργαλλίδη, όλο το διοικητικό συμβούλιο αλλά και τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ομοσπονδία, γιατί έχουμε μια άψογη συνεργασία που όλα αυτά τα χρόνια αν δεν ηταν και η ομοσπονδία δεν θα υπήρχαν αυτά τα αποτελέσματα. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Κράτος και στην πολιτεία που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μου και λύναμε προβλήματα. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου, στους γονείς μου, στην γυναίκα μου και στο παιδί μου, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν άλλο ένα χρόνο υπομονή. Ξέρετε είναι δύσκολο να έχεις παιδί και να λείπεις συνεχώς. Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που μου έδειξε τον δρόμο όλα αυτά τα χρόνια και που ήταν δίπλα μου στην αθλητική μου πορεία, τον προπονητή μου Δημήτρη Ευθυμίου.

Πρόσφατα άρθρα

Τα όρια και οι προϋποθέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το 2020 είναι μια χρονιά με πολλές αγωνιστικές προκλήσεις και στην οποία δεσπόζει δίχως αμφιβολία το κορυφαίο γεγονός του πλανήτη, οι Ολυμπιακοί...

Όλα έτοιμα για τον 3ο Radisson Blu διεθνή μαραθώνιο Λάρνακας

Όλα έτοιμα για τον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, Radisson Blu, ο οποίος θα διεξαχθεί κατά μήκος της παραλίας των Φοινικούδων με τη...

Ενισχυμένη μέσα από το Κονγκρέσο της Λευκωσίας η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Ακαδημία

Ισχυροποιήθηκε περαιτέρω η ιδρυθείσα το 2018 Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΟΑ), μέσα από το Κονγκρέσο που φιλοξενήθηκε στην Κύπρο το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου...
error: Content is protected !!