Home Mass Sports Marathons Κώστας Πατίνιος: ο δρομέας πίσω από τον ημιμαραθώνιο Λευκωσίας (όλες οι πληροφορίες)

Κώστας Πατίνιος: ο δρομέας πίσω από τον ημιμαραθώνιο Λευκωσίας (όλες οι πληροφορίες)

Τρέχουμε όλοι στο κέντρο της Λευκωσίας και απολαμβάνουμε τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης προσφέροντας σε έναν πολύ σημαντικό σκοπό.

Ο ημιμαραθώνιος ενδέχεται να αποτελέσει κορουφαίο γεγονός για τα κυπριακά δρώμενα αλά και συμβολικό, καθώς πίσω από την ιδέα της διοργάνωσης μαραθωνίου βρίσκεται ένα μεγάλο κεφάλαιο του κυπριακού δρομικού κινήματος, το οποίο υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των Κύπριων δρομέων. Ο Ημιμαραθώνιος Λευκωσίας αποτέλεσε όροαμα και ιδέα του Κύπριου δρομέα και συγγραφέα Κώστα Πατίνιου*.

Ο ημιμαραωθώνιος Λευκωσίας διοργανώνεται για πρώτη φορά στις 19 Ιανουαρίου 2020 με στόχο να αναδείξει και να προβάλει τον Ημιμαραθώνιο, ως ένα ξεχωριστό αγώνισμα. Επιπλέον, με τον αγώνα των πέντε χιλιόμετρων δίνεται η ευκαιρία σε αρχάριους να ασχοληθούν με το τρέξιμο και να ανακαλύψουν τα οφέλη που αποκομίζει κανείς από αυτό.

Εξίσου σημαντικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να ενισχυθεί οικονομικά, μέσα από τον αγώνα το έργο της Europa Donna Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση βασίζεται σε διεθνή πρότυπα και κανονισμούς διεξαγωγής αγώνων, όπως ασφαλή διαδρομή με αποκοπή της τροχαίας κυκλοφορίας, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, έγκυρη διαδρομή, η οποία έχει μετρηθεί από τον επίσημο μετρητή της ΑΙΜS, τροφοδοσία αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα και ιατρική κάλυψη.

Η εκκίνηση και o τερματισμός θα είναι στην οδό Στασίνου από την είσοδο του πάρκου Αγίου Αντωνίου (παρά την τάφρο Κωστάντζα).

*O Κώστας Πατίνιος είναι από του φανατικούς υποστηρικτές της δια βίου άθλησης και του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Έτρεξε περισσότερους από 35 Μαραθωνίους (με ατομικό ρεκόρ 2:44:52 ), πάνω από 100 Ημιμαραθώνιους (ατομικό ρεκόρ 1:15: 45) και δύο υπεραποστάσεις των 105 και 70 χιλιομέτρων. Ως συγγραφέας, τα δυο από τα τέσσερά του βιβλία πραγματεύονται το τρέξιμο μέσα από μία λογοτεχνική προσέγγιση.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.nicosiahalfmarathon.com.cy

Εγγραφές: https://getyourtickets.eu/event/nicosiahalfmarathon2020

Πρόσφατα άρθρα

Άνεμος, Ασημακοπούλου και Καραΐσκος οι νικητές στον ημιμαραθώνιο

Η Κατερίνα Ασημακοπούλου και ο Παναγιώτης Καραΐσκος επικράτησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου, που έγινε σε δύσκολες- λόγω του δυνατού αέρα- συνθήκες. "Ήμουν για να...

“Ο μεγάλος στόχος είναι το Τόκιο”

Με αφορμή την έναρξη της νέας πλέον ολυμπιακής χρονιάς το γραφείο τύπου της ομοσπονδίας αποσπά μικρές συνεντεύξεις από Κύπριους και Κύπριες αθλήτριες. Σειρά είχε η...

“Να επανέλθω στις πραγματικές μου δυνατότητες”

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Λεοντία Καλλένου προπονείται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Σκέντερ με την πρώτη περίοδος της συνεργασίας τους έμεινε ημιτελής εξαιτίας του κορονοϊού, αφού δεν μπόρεσαν να...
error: Content is protected !!