Home Interviews Coaches Βραβεύεται με έπαθλο ο Πέτρος Κυπριανού

Βραβεύεται με έπαθλο ο Πέτρος Κυπριανού

Το Έπαθλο ΟΠΑΠ «Στέλιος Κυριακίδης», το οποίο δίνεται κάθε χρόνο σε άτομα που εκπροσωπούν επάξια την Κύπρο στο εξωτερικό, θα παραλάβει για το 2019 ο Πέτρος Κυπριανού, στη 47η Γιορτή των Αρίστων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) που θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 (19:00, ζωντανά από ΡΙΚ).

Ο Πέτρος Κυπριανού το 2018 αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στίβου στις ΗΠΑ. Η διάκριση αυτή ήρθε μετά τις νίκες που πήρε το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Επίσης, έχει δημιουργήσει επτά κατόχους Ολυμπιακών μεταλλίων, και πολλούς πρωταθλητές κόσμου και αθλητές με Ολυμπιακές συμμετοχές, ανάμεσα τους και η Κύπρια αθλήτρια του Άλμα εις Ύψος, Λεοντία Καλλένου.

«Ενθουσιασμένος που θα είμαι στη γιορτή της ΕΑΚ»

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω την τιμή που νιώθω για τη βράβευση αυτή. Δεν ξέρω εάν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να σε βραβεύσει ο υψηλότερος και πιο αξιοκρατικός φορέας στην Κύπρο» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Πέτρος Κυπριανού και συμπληρώνει: «Θυμάμαι μεγαλώνοντας και παρακολουθώντας τα βραβεία, πριν από πολλά χρόνια στην Κύπρο, ήταν όνειρο να βρίσκομαι εκεί. Και τώρα μου γίνεται αυτή η μεγάλη τιμή. Για εμένα είναι μεγαλύτερη και από τα βραβεία ως καλύτερος προπονητής της Αμερικής. Ειλικρινά, είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που θα έχω και την ευκαιρία να είμαι εκεί».

«Με έχουν αγκαλιάσει»

«Είναι μεγάλη ευθύνη γιατί οτιδήποτε γίνεται καλό ή κακό, είναι δίκη μου ευθύνη, όποτε όλα πρέπει να κυλούν ομαλά με απόλυτη αποτελεσματικότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια» σημειώνει για τη δουλειά του στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου έχει υπό την καθοδήγησή του γύρω στους 90 αθλητές και 15 άτομα ως προσωπικό.

Ο Πέτρος Κυπριανού κατοικεί στην Αμερική εδώ και 16 χρόνια. Τα τελευταία δώδεκα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια: «Είμαι πολύ τυχερός, με έχουν αγκαλιάσει όσο κανένας άλλος εργοδότης, με ανέδειξαν βασικά στη θέση που είμαι τώρα μετά από σκληρή δουλειά, στερήσεις και άλλες δυσκολίες. Είχα πολλές προτάσεις να πάω σε καλύτερα και μεγαλύτερα πανεπιστήμια που θα είχα την ευκαιρία να κερδίζαμε τίτλους πολύ πιο εύκολα. Θέλησα, όμως, να μείνω εδώ και να πάρουμε δυο τίτλους παναμερικανικού πρωταθλήματος που είναι και οι μοναδικοί στην ιστορία μας… Είναι πολύ ξεχωριστό μέρος».

Οι επιτυχίες του άνοιξαν και την πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των ΗΠΑ. «Μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω προπονητής της Εθνικής ομάδας της Αμερικής σε Ολυμπιάδα και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Αυτός είναι ο στόχος κάθε προπονητή σ’ όλα τα επίπεδα, σ’ όλο τον κόσμο».

Πρόσφατα άρθρα

Ο Πέτρος Κυπριανού μιλάει για όλα! αποκλειστική συνέντευξη

Είναι ο τολμηρός νέος που έφυγε από την Κύπρο με μία βαλίτσα το χέρι για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ώστε να...

Ανδόρα 2021: παρουσιάστηκε το λογότυπο των ΑΜΚΕ

Το λογότυπο των 19ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ), που θα διεξαχθούν το 2021 στην Ανδόρα, παρουσίασαν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020...

Σε ρυθμούς κλειστού στίβου ο Βασίλης Κωνσταντίνου

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του έχει ολοκληρώσει ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος μαζί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2009, Κυριάκο Ιωάννου...
error: Content is protected !!