HomeAthleticsCyprusΜπήκαν οι μπουλντόζες στο ΓΣΠ

Μπήκαν οι μπουλντόζες στο ΓΣΠ

Οι εργασίες ανακατασκευής του τάπητα στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ συνεχίζονται ακατάπαυστα τις τελευταίες εβδομάδες, με την εργοληπτική εταιρεία που ανέλαβε το έργο να προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ούτως ώστε να είναι σε θέση να παραδώσει το ολοκαίνουριο στάδιο πριν από το τέλος του 2022.

Μετά την αφαίρεση του παλιού ταρτάν, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για την έναρξη των διεργασιών τοποθέτησης του καινούριου, οι οποίες αυτήν την περίοδο βρίσκονται στο στάδιο της ασφαλτόστρωσης του χώρου πίσω από τα τέρματα του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Ακολούθως θα σκαφτεί το υπόστρωμα στην περίμετρο του γηπέδου, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ασφαλτοστρώσουν όλο τον χώρο και να τον ετοιμάσουν για την τοποθέτηση του νέου τάπητα.

Οι συγκεκριμένες εργασίες είναι χρονοβόρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος Νοεμβρίου. Τότε, αναμένεται να έρθουν οι ειδικοί από τη Γερμανία, για να επεξεργαστούν τα υλικά δημιουργίας του τάπητα και να αρχίσει σιγά – σιγά η τοποθέτησή του και να δημιουργείται ένα υπέροχο στάδιο, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τις προπονήσεις των αθλητών του ΓΣΠ, των διεθνών αθλητών μας, αλλά και για τη διεξαγωγή των διοργανώσεων της ΚΟΕΑΣ, η οποία ανυπομονεί για την ολοκλήρωση των έργων.

Στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ βρίσκονται ήδη οι καινούριες σχάρες, που θα τοποθετηθούν στην περίμετρο του γηπέδου για να απορροφούν το νερό της βροχής, όπως και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στα ολοκαίνουρια σκάμματα. Νέες βαλβίδες για του ρίπτες, νέοι κλωβοί, τα πάντα θα είναι καινούρια στο αναμενόμενα νέο στολίδι του στίβου στη Λευκωσία. Επίσης, αναμένεται η τοποθέτηση αντιανεμικού διχτυού, πάνω από τον βόρειο τοίχο, ούτως ώστε να περιοριστεί η ένταση του ανέμου στη διάρκεια των διοργανώσεων, που θα βοηθά τους αθλητές και τις αθλήτριές μας στο να πετύχουν τις επιδόσεις τους υπό κανονικές συνθήκες.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για τον τρόπο που προχωρούν τα έργα στο ΓΣΠ. Κάθε εβδομάδα κάνουμε συνάντηση με την εργοληπτική εταιρεία και όλα πηγαίνουν μέχρι στιγμής βάσει προγράμματος. Προχωρούμε σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας για την ποιότητα που θέλουμε να έχουμε. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της εκσκαφής του υποστρώματος, για να τοποθετεί στη συνέχεια η άσφαλτος και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ετοιμασίες για την τοποθέτηση του ταρτάν, περίπου στα τέλη Νοεμβρίου. Έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό στάδιο για τους φίλους του στίβου, το οποίο θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε», μας ανέφερε σχετικά ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις προπονήσεις των αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου, αλλά και των διεθνών μας και των Ακαδημιών ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ, για τους οποίους έχουν μεριμνήσει να γυμνάζονται σε διάφορα σχολεία της Λευκωσίας.

Πρόσφατα άρθρα

ΚΟΕΑΣ και Χαραλαμπίδης Κρίστης έδωσαν τα …χέρια!

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου, επισημοποίησαν την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022, την έναρξη της συνεργασίας τους για την αγωνιστική...

Ο πρωταθλητής που γεννά πρωταθλητές!

Από πολύ μικρός συνέχισε την οικογενειακή παράδοση, ασχολούμενος με την κολύμβηση, ακολούθως μπήκε η καλαθόσφαιρα στη ζωή του και μεγαλώνοντας τον κέρδισε ο στίβος,...

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Κ20 – 7 τα όρια!

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (16/11/22), τα όρια πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, το οποίο θα...
error: Content is protected !!