HomeAthleticsCyprusΕπαναφορά των αγώνων στίβου στα δημοτικά

Επαναφορά των αγώνων στίβου στα δημοτικά

Την επαναφορά των Παγκύπριων Αγώνων Στίβου στα Δημοτικά Σχολεία, ανακοίνωσαν επίσημα το μεσημέρι του Σαββάτου (21/1/23) ο υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου και ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, σε συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Έπειτα από αρκετά χρόνια θα πραγματοποιηθούν στο 2023 επαρχιακοί αγώνες δημοτικών σχολείων και ακολούθως οι Παγκύπριοι, βοηθώντας τα παιδιά να μπουν στον δρόμο του αθλητισμού, με όλα τα καλά που προσφέρει.

Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, επισήμανε τα ακόλουθα: «Κρίνοντας από τις τελευταίες εξαιρετικές επιδόσεις των μαθητών – αθλητών μας τόσο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στη Γαλλία, όπως και σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις ανάλογων ηλικιών, καθώς και ευρύτερα από τις επιδόσεις και τις επιτυχίες του αθλητισμού μας σε διεθνείς διοργανώσεις τα τελευταία δύο χρόνια, πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές, τις οποίες θέλουμε να αξιοποιήσουμε και να διευρύνουμε. Για το σκοπό αυτό θέλουμε να ενθαρρύνουμε περισσότερο τα παιδιά, από μικρές ηλικίες, να επιδίδονται στον αθλητισμό και να αναπτύξουμε σε βάθος τον κλασικό αθλητισμό.

»Σε συνδυασμό με τη γενικότερη δραστηριότητα και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΚΟΕΑΣ, θα δοθεί η ευκαιρία να αναπτυχθούν λειτουργίες ενός «φυτωρίου ταλέντων». Κυρίως όμως θα ενθαρρυνθεί το σύνολο των παιδιών, ανεξαρτήτως επιδόσεων, να έχουν αθλητική δραστηριότητα, με όλα τα πολλαπλά οφέλη. Να επιδίδονται σε σωματική άσκηση, προστατεύοντας και βελτιώνοντας την υγείας τους, να κοινωνικοποιούνται μέσα από τον αθλητισμό και τις αρχές και αξίες του, μακριά από άλλες μη επιθυμητές ασχολίες, αλλά και να επωφελούνται ως προς τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας και τη διάπλαση του χαρακτήρα τους. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

»Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει διευρυμένο ενδιαφέρον από σημαντικό αριθμό παιδιών, αφού θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα σχολεία και ότι και οι γονείς / κηδεμόνες θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να αξιοποιήσουν τέτοιες ευκαιρίες. Μέσα από μια τέτοια δραστηριότητα το όφελος θα είναι τόσο συλλογικό, για τον αθλητισμό μας, αλλά και ατομικό για κάθε παιδί και κάθε οικογένεια».

Από πλευράς του ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, χαιρετίζοντας την απόφαση του Υπουργείου ανέφερε τα ακόλουθα: «H εκμάθηση των αξιών και των δεξιοτήτων του κλασσικού αθλητισμού στον τόπο μας αρχίζει εξ’ απαλών ονύχων και είναι κοινά αποδεκτό ότι η συμβολή της Δημοτικής Εκπαίδευσης στην καλλιέργεια του αθλητισμού είναι τεράστια. Παράλληλα, μέσω του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και της πετυχημένης λειτουργίας των Αθλητικών Σχολείων στη Μέση Εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας συνεισφέρει ουσιαστικά στην αθλητική ανάπτυξη και πρόοδο.

Πρόσφατα άρθρα

Ολοκλήρωσε με ενοχλήσεις η Γκούσιν, ξεκίνησε ο Μέρλος

Η Τατιάνα Γκούσιν και ο Αντώνης Μέρλος αγωνίστηκαν χθες σε μίτινγκ στο εξωτερικό. Η ένατη το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου στο ύψος, πήρε...

«Να ακουστεί ο εθνικός ύμνος στην Κωνσταντινούπολη και σταματάω τον στίβο»

Ευδιάθετος και χαλαρός. Με χιούμορ και απλότητα, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε, αλλά με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Με αισιοδοξία για το χειμερινό τουρ στην Ευρώπη...

Σε παγκόσμιας κλάσης αγώνα η Γκούσιν – στο χορό ο Μέρλος

Η Τατιάνα Γκούσιν θα συνεχίσει αύριο (25/1) τους αγώνες της στο μίτινγκ, που θα γίνει στο Κότμπους της Γερμανίας. Η έμπειρη αθλήτρια “άνοιξε” τη σεζόν στο Λουξεμβούργο...
error: Content is protected !!