365 μέρες πριν το Τόκυο – TRACKFIELDCY

Πάνε 55 χρόνια από την τελευταία φορά που το Τόκιο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ τώρα βρισκόμαστε μόλις 365 ημέρες μακριά, καθώς η ιαπωνική πρωτεύουσα έχει την τιμητική της με την επιλογή να φιλοξενήσει την διοργάνωση για δεύτερη φορά.

Όταν οι Αγώνες ήρθαν στο Τόκιο το 1964, 82 χώρες έλαβαν μέρος, ενώ μέχρι τότε κανένας άνδρας δεν είχε σπάσει το φράγμα των 10 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα, στο άλμα εις ύψος οι αθλητές κέρδιζαν με τις τεχνικές straddle (ανδρών) και ψαλίδι (γυναικών) και το μεγαλύτερο γυναικείο στιβικό γεγονός ήταν το αγώνισμα των 800 μέτρων.

Ο Abebe Bikila έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακό μαραθώνιο, ο Al Oerter κέρδισε το τρίτο από τα τέσσερα διαδοχικά  του χρυσά μετάλλια και η Betty Cuthbert κέρδισε τον τίτλο του πρώτου 400αριου γυναικών σε Ολυμπιακούς γυναικών για να συμπληρώσει το τρέμπολ μετά τους τίτλους των 100m και 200m του 1956.

Περισσότεροι από μισό αιώνα αργότερα, ο αθλητισμός έχει αλλάξει και το Τόκιο, αλλά η ιαπωνική πόλη προετοιμάζεται και πάλι για να καλωσορίσει τους καλύτερους αθλητές του κόσμου.

Στην καρδιά του Τόκιο, το ξανασχεδιασμένο Ολυμπιακό Στάδιο 1964, σχεδιασμένο από τον ιαπωνικό αρχιτέκτονα Kengo Kuma, είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και ετοιμάζεται να υποδεχθεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Με το πλούσιο πράσινο και με τις ξύλινες οθόνες πλέγματος που θυμίζουν το παραδοσιακό ιαπωνικό αρχιτεκτονικό σχέδιο ναών να είναι σχεδόν έτοιμα,  το τριβάθμιο στάδιο θα γίνει η μεγαλύτερη σκηνή, όπου την δική της παράσταση θα ανεβάσουν οι καλύτεροι/ες αθλητές /ρεις του κόσμου.

TRACKFIELDCY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *