4 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!

Η αγωνιστική θερινή δράση άνοιξε στις ΗΠΑ την Παρασκευή με αγώνες σε πολλά Ππανεπιστήμiα. Ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες που ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους είναι και Έλληνες που σπουδάζουν εκεί.

Ο Δημήτρης Παυλίδης ήταν δεύτερος στη δισκοβολία σε αγώνες στο Ορλάντο με βολή στα 57,74 μ. στην τέταρτη προσπάθεια του. Ο αθλητής είχε δύο ακόμη έγκυρες βολές στα 57,43 μ . και 57,24 μ. και ξεκίνησε θετικά την παρουσία του στη σεζόν.

Τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν έκανε και ο Ανδρέας Μίτα, μετά την περίοδο προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Ο άλτης από την Πρέβεζα ήταν νικητής με 2,10 μ. σε αγώνες στο Χιούστον. Ο νεαρός ξεπέρασε με τη δεύτερα τα 2,00 μ. και 2,05 μ. με την πρώτη τα 2,10 μ. και έπειτα δοκίμασε δύο φορές στα 2,15 μ. και μία στα 2,20 μέτρα. Ο Μίτα στοχεύει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στη Λίμα (όριο 2,13 μ.).

Στην ίδια διοργάνωση η Αναστασία Ρέτσα ήταν νικήτρια στο επί κοντώ με 4,10 μ. και χαμένες στη συνέχεια προσπάθειες στα 4,20 μέτρα. Η Ρέτσα προέρχεται από καλή σεζόν, αφού έφτασε το ρεκόρ της στα 4,32 μέτρα.

Στο Κόραλ Γκέιμπλς της Φλόριντα αγωνίστηκε ο Άγγελος Μαντζουράνης όπου ήταν νικητής στη σφυροβολία με 70,27 μ. στην πρώτη και μοναδική έγκυρη βoλή του στον αγώνα. Ο αθλητής διανύει την πρώτη του χρονιά στις ΗΠΑ κι έδειξε από νωρίς πως έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.