Με πόνους στην μέση πήρε την ολυμπιακή πρόκριση ο Γεωργίου

Έχοντας έντονους πόνους στη μέση του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει τον αγώνα που μπορούσε, ο Μάριος Γεωργίου έδειξε εξαιρετικό χαρακτήρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, τον Οκτώβριο του 2019, και με τους 79.799 βαθμούς που μάζεψε στον προκριματικό του σύνθετου ατομικού, εξασφάλισε την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο!

Ο Κύπριος πρωταθλητής (ο οποίος τον Απρίλιο του 2019 πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Σύνθετο Ατομικό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τον Ιούλιο του 2019 πήρε το αργυρό στο δίζυγο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες) προκρίθηκε στους δεύτερους Ολυμπιακούς της καριέρας του!

Το 2016 στο Ρίο ο 18χρονος τότε Γεωργίου έγινε ο πρώτος Κύπριος με συμμετοχή στην ενόργανη γυμναστική σε Ολυμπιακούς και μάλιστα προκρίθηκε στον τελικό του σύνθετου ατομικού, ο νεαρότερος από τους 24 φιναλίστ! Δυστυχώς ένας τραυματισμός, που υπέστη δύο μέρες πριν τον τελικό, δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει εκείνο τον αγώνα.

Από τότε, ο Γεωργίου έχει εξελιχθεί σε έναν αθλητή παγκοσμίου επιπέδου, με προκρίσεις σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετάλλια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και μετάλλια στους Κοινοπολιτειακούς και Μεσογειακούς Αγώνες.

Στην ενόργανη γυμναστική του «Τόκιο 2020» προκρίθηκαν 48 αθλητές ως μέλη δώδεκα εθνικών ομάδων και άλλοι 50 μεμονωμένοι αθλητές από τις υπόλοιπες χώρες, ανάμεσα τους και ο Λεμεσιανός αθλητής.

Με τον Μάριο Γεωργίου, η κυπριακή Ολυμπιακή ομάδα του «Τόκιο 2020» αριθμεί πλέον δέκα αθλητές σε τέσσερα αθλήματα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *