Ανακοινώθηκαν τα όρια για ΤΟΚΥΟ – ΤRACKFIELDCY

Στην ανακοίνωση των ορίων πρόκρισης για την Ολυμπιάδα του Τόκυο πρόχωρησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, ΙΑΑF.

Του Σάββα Ευαγγελίδη

Η πλειοψηφία του φίλαθλου στιβικού κοινού αλλά και των αθλητών/τριων έμεινε άναυδη από την ανακοίνωση των ορίων πρόκρισης.

Είναι ξεκάθαρο ότι η παγκόσμια ομοσπονδία θέλει να στείλει στο Τόκυο την αφρόκρεμα του παγκόσμιου στίβου και να ανεβάσει το άθλημα σε ένα ανευ προηγουμένου επίπεδο.

Είναι εμφανές ότι η IAAF θέλει να αποφύγει στο να εμφανιστούν αθλητές και αθλήτριες πυροτέχνημα, ενώ ταυτόχρονα μέσω της παγκόσμιας κατάταξης δίνει το δικαίωμα στους σταθερούς/ες αθλητές/τριες (που ίσως έχουν πλησιάσει το όριο αλλά δεν το έχουν πετύχει) να βρεθούν στην Ολυμπιάδα.

Μπορεί η πλειονότητα των αθλητών να έχει στενοχωρηθεί ή απογοητευτεί από την ανακοίνωση, ωστόσο είναι ξεκάθαρη η γραμμή που ακολουθεί η IAAF: στην Ολυμπιάδα μετέχει η αφρόκρεμα του παγκόσμιου αθλητισμού και όσοι/ς είναι σταθεροί/ές στις υψηλές επιδόσεις, ενώ ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια να μην εμφανίζονται αθλητές/τριες της μίας χρονιάς.

Για τον γράφοντα το παράξενο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα όρια για τις Ολυμπιάδες είναι εμφανώς πιο ψηλά από αυτά των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων. Όπως φαίνεται αυτό έχει αλλάξει και ενδέχεται να αλλάξουν και πολλά άλλα μαζί του.

Απο κυπριακής πλευράς το όριο για την Ολυμπιάδα (βάσει τις περσινές επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών μας) έχουν μόνο η Ελένη Αρτυματά στο 400αρι με το 51.14 (όριο: 51.35) και ο Πάρης Μπατζάβαλης στον ακοντισμό με το 85.46 (όριο: 85 μέτρα).

Εννοείται ότι και η συμμετοχή του Μίλαν Τραΐκοβιτς στα 110 μέτρα με εμπόδια (όριο: 13.32) θεωρείται δεδομένη εφόσον συνεχίσει από εκεί που έμεινε στον κλειστό.

Τέλος, οι περισσότεροι και περισσότερες για να βρεθούν στο ΤΟΚΥΟ (με όριο!) οφείλουν να ξεπεράσουν εαυτούς και να καταρρίψουν, πρώτα τις ατομικές τους επιδόσεις κι έπειτα αρκετά παγκύπρια ρεκόρ.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το όρια για την Ολυμπιάδα:

53619766_2188439048138808_8651079941154144256_n.jpg

Πιο κάτω αναλυτικά οι όροι συμμετοχής και το σύστημα πρόκρισης:

tokyo

TRACKFIELDCY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *