Ευρώπη Vs ΗΠΑ: αντίστροφη μέτρηση με ελληνικά χρώματα

Στο Minsk, όπου έγιναν φέτος και οι Ευρωπαικοί Αγώνες, διεξάγεται στις 9-10 Σεπτεμβρίου το “Match”, μία αναμέτρηση Ευρώπης-ΗΠΑ (κατόπιν ιδέας του προέδρου της ΕΑΑ κου Hansen σε μια αναβίωση αντίστοιχων διεθνών αγώνων των δεκαετιών του ’60&’70)

-> Πρόγραμμα / infos

Στο Στάδιο της Dinamo, θα γίνουν τρίωρα προγράμματα, με 4 αθλητές από κάθε πλευρά στα ατομικά αγωνίσματα (με 3000μ. τη μεγαλύτερη απόσταση δρόμων) καθώς και σκυταλοδρομίες 4χ100μ. και μεικτή 4χ 200-200-400-800μ. Στα κάθετα άλματα οι αθλητές έχουν μέγιστο αριθμό τα 8 συνολικά. Στα οριζόντια άλματα και τις ρίψεις, μετά την 4η και 5η προσπάθεια δεν θα συνεχίζει ο τελευταίος αθλητής-τρια.

Κριτήριο ήταν για την Ευρώπη ο νικητής του κάθε αγωνίσματος της Superleague και οι 3 καλύτεροι Ευρωπαίοι βάσει SB έως μέσα Αυγούστου -με 10 εκπροσωπήσεις για τη διοργανώτρια Λευκορωσία- ενώ για τις ΗΠΑ κριτήριο ήταν το εθνικό πρωτάθλημα.
Ωστόσο πολλοί από αυτούς τους αθλητές δεν θα είναι τελικά και ιδιαίτερα για τις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα θα έχει 3 εκπροσωπήσεις στην ομάδα της Ευρώπης:
Η Κατερίνα Στεφανίδη που είναι και μεταξύ των πρεσβευτών της Ευρωπαικής ομάδας,
ο Μίλτος Τεντόγλου και
ο Κώστας Φιλιππίδης σε μια προσθήκη τελευταίας στιγμής
– ενώ αντιθέτως δεν θα είναι η Βούλα Παπαχρήστου, λόγω γαστρεντερίτιδας.

Η Lasitskene στο ύψος και o Guliyev στα 200μ. (που είναι οι άλλοι 2 πρεσβευτές της Ευρώπης), ο Duplantis στο επίκοντώ, η Perkovic στο δίσκο, ο Kszczot στα 800μ., οι Shubenkov και Ortega στα ψηλά εμπόδια, είναι από τις σημαντικότερες ακόμα ευρωπαικές συμμετοχές. Για τις ΗΠΑ από τις πιο ξεχωριστές σίγουρα η Felix στα 400μ., η Reese στο μήκος.

-> Οι ομάδες

Στη βαθμολογία ο νικητής κάθε αγωνίσματος παίρνει 9 βαθμούς και ύστερα από 7 έως 1.

Πηγή: StivoZ.gr

TRACKFIELDCY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *