Η Κύπρος ζητά αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

O Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, απέστειλε σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου επιστολή στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ, σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, με τη συμμετοχή όλων των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, εισηγείται την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020», που είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 24 Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρεται στην ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη και τα εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται σε όλες τις χώρες τα οποία αυξάνονται, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Όπως σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης πέραν των όσων δεινών έχει επιφέρει η πανδημία, «επακόλουθο των συνθηκών που διαμορφώνονται, είναι οι αθλητές μας να αδυνατούν να προετοιμαστούν κατάλληλλα για τους Αγώνες».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρει : «Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, θα σεβαστεί και θα ακολουθήσει τις οδηγίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο των κοινών στόχων του Ολυμπιακού Κινήματος και της ασφάλειας των αθλητών μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *